Ontdek PLUS

Pieter Hofland

Kent 0 personen

MARRIED , 4 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Pieter Hofland en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Pieter Hofland heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik heb alleen maar goede herinneringen aan deze school.

  Ik heb alleen maar goede herinneringen aan deze school. In 1968 gestart bij juf Van Dalen-Doelman, vervolgens juf Van der Does en de meesters Zaalmink, Zuurveld, Brouwer en Vrijenhoek. Zomaar wat dingen die me te binnen schieten: de schoolreisjes (met meester Vrijenhoek altijd in zijn knickerbocker-broek), de afscheidsmusical 'De professor heeft een tijdmachien', het slagbaltoernooi waar onze klas eerste werd, de gymnastieklessen in de gymzaal aan de Molenlaan (waarbij ik in 1971 mijn elleboog brak), het voetballen op het schoolplein met flesdoppen van melkboer Van Schie (die zijn zaak had in het huidige pand van Bakker Scholtes). En natuurlijk ook mijn klasgenoten, waarvan ik er een aantal nog regelmatig zie.

  School met den Bijbel, 1968

  Ik vond het geweldig om als 2e-klasser mee te doen aan het door Theo van den Oever geregisseerde schooltoneel in december 1975 ('De goede mens van Sezuan' van Bertold Brecht).

  Ik vond het geweldig om als 2e-klasser mee te doen aan het door Theo van den Oever geregisseerde schooltoneel in december 1975 ('De goede mens van Sezuan' van Bertold Brecht). Ik speelde mee in het orkestje. Ik miste zo natuurlijk wel veel lessen en (mede daardoor) bleef ik vervolgens wel zitten, maar ach...ik had wel een leuke tijd gehad! Natuurlijk blijven bepaalde leraren je bij: muziekleraar Blanken (Danse Macabre). Leraar engels Labrand, die op de muziekavonden altijd piano speelde. Boone (economie) die aan het eind van een lange berekening op het bord, waarbij het antwoord niet strookte met het boek, altijd zei:"Jongens, hier klopt iets niet", waarbij aan het eind van bijna elk woord een fluitende sisklank hoorbaar was. Wiskundeleraar Van Heerden, die een grote rode baard had en een passie voor fotografie. Godsdienstleraar Bolwijn, die tijdens een langdurige opname in het ziekenhuis de hele 'Jesus Christ Superstar' voor ons vertaalde. Ook de Ovo-kampen op camping De Jagerstee in Epe waren fantastisch (de zon scheen er ook altijd). Kortom, ik heb op Overvoorde een prima tijd gehad.

  Overvoorde, 1974