Piet van der Staal

Kent 1 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Piet van der Staal en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Piet van der Staal heeft 4 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  juffrouw Biondina en natuurlijk juffrouw Willy.

  juffrouw Biondina en natuurlijk juffrouw Willy. Ook het Sinterklaasfeest met de strenge Sinterklaas en het lieve Zwarte Pietje die - hoorde ik veel later - mijn eigen vader en zus bleken te zijn geweest.

  kleuterschool de iris, 1950

  Noem ze maar op: Verkerk, Lieve, De Bree, Koerts, Dieperink, Visser, Elders, Lodder, Naerebout (naar de Nolledijk op "excursie" en daar paalhoofden en schepen tekenen) en niet te vergeten Juffrouw Koevoets.

  Noem ze maar op: Verkerk, Lieve, De Bree, Koerts, Dieperink, Visser, Elders, Lodder, Naerebout (naar de Nolledijk op "excursie" en daar paalhoofden en schepen tekenen) en niet te vergeten Juffrouw Koevoets. En directeur Lammers (met zijn bijenkorven) waarvan ik het eerste uur op de eerste dag van het eerste jaar het vak algebra kreeg. Een A4-tje met 30 regels om uit het hoofd te leren en tijdens de tweede les te overhoren. Ik weet de eerste nog: A maal A maal A is A tot de derde. A is het grondtal en 3 is de exponent van A. Ja .... bij Lammers leerde je pas echt goed algebra. Nee dan de al eerder genoemde heer Koerts. Die heeft mij de ECHTE interesse voor het vak wiskunde bijgebracht. Ik ben altijd aan hem blijven denken totdat ik zelf wiskundeleraar werd. Ook wel eens de fiets van Smals weggezet (dat was toen heel bijzonder als je dat mocht doen) en koekkruimels gehaald tijdens de pauze bij de bakker in de Scheldestraat. Op zaterdagmorgen tijdens de pauze was je daar echter niet welkom.

  Rijks Hogere Burgerschool (..., 1958

  Juffrouw Tielrooy, meneer Osté, meneer Waasdorp en natuurlijk meneer Oosterling.

  Juffrouw Tielrooy, meneer Osté, meneer Waasdorp en natuurlijk meneer Oosterling.

  jacob cats school nu ravestein, 1952