Petra van Schoor

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Petra van Schoor en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Petra van Schoor heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Gezellig keten met Lidia Schrijvers, Sandra de Jong, Jos van der Manden, Joost Prins? en Marjolein Lamers in de bibliotheek.

  Gezellig keten met Lidia Schrijvers, Sandra de Jong, Jos van der Manden, Joost Prins? en Marjolein Lamers in de bibliotheek. Elke keer als ik de aria van de Koningin van de Nacht van de Zauberflöte hoor, moet ik toch weer aan de muzieklessen denken van onze blinde lerares(de naam is mij helaas ontschoten). In de eerste klas op werkweek op de fiets naar Den Haag, naar Ockenburg. Onderweg toch maar gebruik gemaakt van de bezemwagen met dhr. Witteveen van Economie achter het stuur en een verkreukelde fiets achterin omdat mijn stuur met het stuur van mijn vriendin Maria in aanraking kwam en de stoeprand niet mee wilde werken.

  Fons Vitae, 1975

  Namen van klasgenoten die mij te binnen schieten: Monique Tabak, Thecla Nuy, René Koevoets, de tweeling Ronald en Eddie van der Velde, Jane Nazir, Simone Selei?, Marianne Eysvogel, Marga ?, Jaqueline Theuns, Jaqueline van Dijk, Sandra van Bakel, Frank ?,

  Namen van klasgenoten die mij te binnen schieten: Monique Tabak, Thecla Nuy, René Koevoets, de tweeling Ronald en Eddie van der Velde, Jane Nazir, Simone Selei?, Marianne Eysvogel, Marga ?, Jaqueline Theuns, Jaqueline van Dijk, Sandra van Bakel, Frank ?, Mark Wagenaar, Nicky van Maren, Marcel Beentjes, Marcel Nielen?, Francien Snoek, Siska Giebing, Bozenka Kucera, Monique Willard, Monique Petrici, Christel Kerkhof. Als je zo bezig bent schieten er steeds meer namen te binnen. De eerste woordjes leerde ik van Juf. Erkens. Wie ik in de tweede klas had is mij even ontschoten maar dat zal nog wel een keer naar boven komen. Juf.Zwaan gaf ons in de derde klas als eerste les na haar opleiding. Het jaar daarna ging ze trouwen en mocht de hele klas van mr. Huyne mee naar het stadhuis. Ik weet nog dat ze een kort jurkje aan had met witte laarzen. Het had in ieder geval veel indruk op mij gemaakt. Boodschappen doen voor juf. Stalenhoef bij de kruidenier op de hoek: komijnenkaas halen en dan betalen met een echt zilveren tientje (ik had zo'n ding toen nog nooit gezien) Het voorlezen door mr. Schouten in de 5e klas van de Scheepsjongens van Bontekoe. Een boek wat ik nu nog steeds heb en al een aantal keren herlezen heb. Ook de afscheidsmusicals van de 6e klassers vond ik altijd een feest. Ik weet niet meer wat onze musical was maar die van mijn broer Frans weet ik nog wel, het ging over Maanman XY. Zelfs het liedje hiervan weet ik nog voor de helft. Terug komen naar school toen ik al op Fons Vitae zat en even langs bij mr. Paul van Putten, mijn langharige leraar van de 6e klas, was toch regelmatig weer een feest. Natuurlijk kregen we gymlessen van mr. Kiepe. Godsdienstlessen van Kapelaan Boogaarts, Oftewel Kapelaan Neusepeuter. En handwerklessen van zuster Clementine (Bij mijn vriendinnen en mij beter bekend onder de naam zuster Kleefmachine) Ik weet nog goed dat als je klaar was met het werk wat iedereen moest maken je een knuffel mocht maken. Het allereerste kunstwerk, een muisje, heb ik nog steeds. Ook de beer die ik een keer gemaakt heb en destijds aan mijn kleine nichtje had gegeven leeft nog steeds. Met als muzikale herinnering het lied Kung fu fighting. Als ik dat liedje hoor ben ik weer terug in Lunteren met de 6e klas op kamp.

  Corneliusschool, 1969