Ontdek PLUS

Paul Davids

Kent 0 personen

MARRIED , 6 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Paul Davids en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Paul Davids heeft 4 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik heb een hele leuke tijd gehad op deze school, maar ik heb er niet veel geleerd.

  Ik heb een hele leuke tijd gehad op deze school, maar ik heb er niet veel geleerd. Dat lag overigens grotendeels aan mij, want echt enthousiast was ik niet over de leraren. Nadat ik dus de eerste en de tweede klas elk tweemaal gedaan had en ik er in de derde ook weer niets van maakte, hebben mijn ouders mij naareen andere school gestuurd. Ik kom nog wel eens in de buurt en dan is met name de Bergse Plas in de winter een dierbare herinnering. Van de leerkrachten herinner ik mij de heer Rogier waar ik Duitse les van kreeg en die ons "Roslein auf der Heide" liet zingen, wat voor 30 aankomende pubers een belachelijke vertoning opleverde.

  MAVO De Bergse Plas, 1960

  In de korte tijd, dat ik deze school bezocht heb ik kennis gemaakt met 3 locaties.

  In de korte tijd, dat ik deze school bezocht heb ik kennis gemaakt met 3 locaties. De Oostervantstraat, de Tidemanstraat en de Stationsingel. De Oostervantstraat met de oude hoge kolenkachels was eigenlijk het leukst. De meest aansprekende leraar was de heer van Rijn (pukkie) die Frans gaf. Hij hield heel goed orde zonder ergens ook maar een woord over vuil te maken.

  Petrus Mavo, 1964

  In 2004 was het 50 jaar geleden, dat ik bij mejuffrouw Mackenbach in de 1e klas kwam.

  In 2004 was het 50 jaar geleden, dat ik bij mejuffrouw Mackenbach in de 1e klas kwam. Ik kan mij daar nog wel het een en ander van herinneren. Omtrent de latere leerkrachten moet ik terugvallen op het rapport, dat bewaard gebleven is. Een van de favoriete herinneringen was het glasschilderen bij meester Roovers in klas 5. Een andere herinnering was het eenmaal in de zes weken biechten op vrijdag, want wie het eerst komt, die het eerst maalt. N.a.v. de aanmelding bij Schoolbank heb ik een overzicht gemaakt van alle namen ondermeer met behulp van een schoolfoto, zie de foto ´s met enkele open gaten. De school bestaat niet meer, maar het gebouw staat er nog steeds. misschien leuk om volgend jaar nog eens met zijn allen te gaan na 50 jaar.

  Gerardus Majella, 1954