Bekijk het volledige profiel van Michèle Antoine en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 2

Michèle Antoine heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

Ik zat op deze lagere school i...

Ik zat op deze lagere school in de allerlaatste jaren dat het onderwijs in het Frans de normaalste zaak van de wereld was in Vlaanderen, in dit geval Antwerpen. We werden klaargestoomd om verder te gaan in het Vlaams voortgezet onderwijs, en onze klas heette dan ook een 'transmutatieklas'. Hoe verzin je het? En hoeveel mensen zijn al vergeten dat het onderwijs in een andere taal - Frans dus - hardhandig werd afgeschaft in Vlaanderen. Het resultaat was een enorme aantal kinderen, waaronder ik, die op internaat naar Brussel werden gestuurd om hun onderwijs voort te kunnen zetten in hun moedertaal. Met dank aan de taalgrens en de dorpspolitiek van Belgie.

2011, Michèle Antoine

Toen ik op deze school zat, he...

Toen ik op deze school zat, heette het Lycee Royal de Forest, en was het een school voor meisjes alleen. Andrée Thomas was toen de préfète van de school, en bij haar overlijden heeft het Lycée haar naam genomen en is het een mixte school geworden. Lorsque j'étais dans ce Lycée, il s'appelait encore Lycée Royal de Foret, et c'etait une école de fille. Le Lycée a changé de nom lorsque notre préfète, Andrée Thomas, est décédée. L'ecole est alors devenue mixte. J'étais aussi au pensionnat du Lycée, comme tant de francophones de Flandres qui ont fuit la flamandisation complete des villes comme Anvers, ou j'ai encore pu parcourir l'école primaire en Francais! Qui sait cela encore....

2011, Michèle Antoine
?