Marianne van Niekerk

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Marianne van Niekerk en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 6

  Marianne van Niekerk heeft 6 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

  Ik heb een leuke tijd gehad op de Maria school.

  Ik heb een leuke tijd gehad op de Maria school. In de eerste klas, Juffrouw v.d.Berg, tweede Juffrouw Koekenbier, derde Juffrouw Rijkelijkhuizen, vierde Juffrouw Barry, vijfde Juffrouw Peters ( ik had haar graag ) en in de zesde had ik een zuster. Zij was het hoofd van de school maar ik ben haar naam vergeten.Ik herrinner me in de zesde klas 3 vriendinnen die altijd met de trein uit Alphen kwamen.Een marianne, mieke en ? Ging met Ankie van Dongen mee naar huis om vanaf het station de bus naar Zoeterwoude te nemen. Herrinner me Bep Raaphorst maar niet meer in welke klas. In de vierde gingen we voor zwemlessen. Herrinner me de vochtigheid en dan vooral kleren aantrekken aan een nog vochtig lichaam. Was graag door gegaan naar het Agnes. Maar het mocht niet zo zijn. Mijn ouders hadden MMS Bijdorp uitgezocht voor me omdat al mijn zusjes er heen waren gegaan.

  2008, Marianne van Niekerk

  Dat was een leuke tijd.

  Dat was een leuke tijd. Vond het eerste jaar helemaal niet leuk maar naderhand beviel het me best.Vooral de laatste twee jaar als intern was leuk. Mijn slaapkamer(tje) was net naast de kamer van Zuster Cyrilla, het hoofd van de school.Er was een leuke band en een prettige atmosfeer. Beste vriendin was Marja Creyghton met wie ik nog veel kontakt heb. Heb sinds korte tijd Mary Moolenaar hier in Canada terug gevonden en in Montréal ontmoet.Was zo leuk na bijna 40 jaar. Andere bekenden zijn Emmanuele Hageman met wie ik in 1967 naar Zwitserland ben gegaan. Zij is er gebleven en ik ben verder naar Canada gegaan. Ons leuke koffiekransje met Pudding bestond uit Lia de Hoog, Marianna Maas, Marian Boele,Elly Meys, Odette Dobbelman en Marja. En wat was de jachtschotel heerlijk ! Ik heb er dan ook wat kilootjes bij gekregen. Tennis les met juffrouw de Gruiter. Dulletje was definitief de meest populaire leraar.( frans) Aquinata met geschiedenis wist het heel interessant te maken.Salome met tekenen ( werd wel vaak een beetje van ons geplaagd)Vehmeier duits, v.d.Weyden aardrijkskunde, De Groot muziek, Clementia nederlands, Liesje schei-en natuurkunde, De Baar voor engels en Jansen voor gym.

  2008, Marianne van Niekerk
  ?