Maaike Lammers

Kent 0 personen

MARRIED , 1 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Maaike Lammers en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

  Maaike Lammers heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

  Leuke school.

  Leuke school. Heb hier enkel mijn VWO gehaald. Mavo en Havo had ik al op de Dalton gedaan en ik wilde eens wat anders. Moest wennen aan de christelijke sfeer na de Dalton school maar vond het aan de andere kant wel interessant om dat na mijn christelijke basisschool weer eens mee te maken. Wat ik heel bijzonder en onvergetelijk vond was de reis in 1984 naar de DDR, al het gedoe om die reis te regelen en de sfeer in het land zelf, alsof je ineens een potentieel (westers) gevaar was in plaats van een onnozel scholiertje. Onderweg zong iemand 'Love of the common people' van Paul Young, een jongen, nogal klein, weet z'n naam niet meer. Bijzondere herinneringen aan dhr. (kan hem niet anders dan dhr. noemen) Meindersma, gaf nederlands. Begon altijd zonder aankondiging een gedicht voor te lezen aan het begin van de les. Indrukwekkend. Probeerde dan heel voorzichtig en muisstil mijn tas die ik op tafel geploft had op de grond te zetten, onderwijl luisterend naar de zin "En voor altoos is dit mij bijgebleven, hoe zeer veel stiller dood dan leven is, dat het een dagelijks wonder is te leven en elk ontwaken een herrijzenis" (stuk uit gedicht van J.C. Bloem).

  2004, Maaike Lammers

  Erg leuke school.

  Erg leuke school. Heb eerst mavo en daarna havo gedaan. vwo heb ik ergens anders gedaan (wilde na zoveel jaar iets anders zien). Leuke leraren. Goede lessen. Nederlands van Jehee, Duits van Kolthoff en Bartels (nam ons mee haar toneelstukken en films b.v. de "Blechtrommel"). Engels van Dessauvagie (koptelefoon op en maar engelse liedjes zingen, bel ging en zij zette vol trots de deur naar de gang open kon iedereen die langs liep het horen ahum. Gebouw was wel wat gammel, herinner me dat mijn tafelblad een keer compleet van de metalen onderpoten afdonderde (natuurlijk net onder een daltonuur, in een volle klas, en iedereen keek...).

  2004, Maaike Lammers

  Leuke school, wel erg streng en in mijn herinnering wat ouderwets.

  Leuke school, wel erg streng en in mijn herinnering wat ouderwets. Hele lieve juffrouw in de eerste klas. Bijbelplaten aan de muren (Daniël in de leeuwenkuil, brrr). Meester Schoelink was onvergetelijk met zijn verhalen (o.a. zijn spannende reis naar de DDR). De manier waarop hij bijbelverhalen vertelde zorgde ervoor dat je ze nooit meer vergat. Hij liet kinderen ook mopjes voor de klas vertellen, daar werd door ouders wel eens over geklaagd... Trouwens, Geke van der Meulen, waar ben jij gebleven?

  2003, Maaike Lammers
  ?