Bekijk het volledige profiel van Lidwien Hensing en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 2

Lidwien Hensing heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 7

Ik kwam tijdens het schooljaar...

Ik kwam tijdens het schooljaar hier als juffrouw werken. Na een jaar werd ik tijdelijk overgeplaatst naar de school aan de overkant. Een jaar later kwam ik weer terug, maar toen in de dependance, de vroegere tuinbouwschool. In die tijd kwam er ook een andere de hoofdleidster. In 1972 trouwde ik en daarbij waren in Rotterdam heel wat kinderen aanwezig. Als ik de mogelijkheid heb, zal ik wat foto's opzoeken

2009, Lidwien Hensing

Heel kort ben ik hier klasseas...

Heel kort ben ik hier klasseassistent geweest. Hierdoor kan ik geen namen opnoemen. Vaak ook was ik niet aanwezig omdat ik dan inviel bij ziekte van andere kleuterjufs in Hoogvliet. Het hoofd van de school was juffrouw Geevers en de kleuterklas op de eerste verdieping had Ans Teuns als juffrouw.

2009, Lidwien Hensing

De school was heel ver lopen v...

De school was heel ver lopen voor mijn korte beentje. Vlak bij de school stond een molen, waar het stof van al het meel je tegemoet kwam. We waren bang van de molenaar, maar vonden het spannend om hem te pesten. Ik zat in de klas bij juffrouw Stoopman. Een lieve jonge juf, ze kon mooi voorlezen. Vlechten vond ik niet leuk. Het in de rij naar de WC gaan was ook niet mijn grootste hobby, dat duurde altijd zo lang. Het was een echte Frobelschool met de kleine blokjes en andere door Frobel uitgedachte leermiddelen zoals mozaiek, gekleurde ballen, stokjes en metalen ringen. Dat is wat ik me nog herinner. Buitenspelen was het leukst. Lekker in de zandbak graven in de hoop, dat ik bij Australie uitkwam. Daar woonde een tante van me. Er was ook een klimrek met touwen en een schommel, maar daar maakte ik geen gebruik van, want de rij was te lang. Ook gingen we naar de speelzaal, waar we op de witte lijn moesten lopen. Soms was de speelzaal omgetoverd tot een waar speelparadijs, met poppen, klimtuig, fietsen ed. De DKTP injectie werd in die tijd ingevoerd. We kregen hem op school en moesten daarvoor weer in die lange rij staan. Bij Sinterklaas en andere feesten kwamen alle kinderen bijeen in de grote speelzaal en werd de toverlantaarn gebruikt en zagen we echte "film" van Micky Mouse ea. Het verhaal werd voor gelezen terwijl de plaatjes voorbij schoven. Prachtig! Aan het eind van het laatste schooljaar werd een stukje opgevoerd. Het was een lied over boertjes en boerinnetjes. Er bestaat een foto van. Een paar zinnen uit dat liedje: Boertjes en boerinnetjes, vriendjes en vriendinnetjes, willen we samen dansen gaan, met ons nieuwe klompjes aan".

2009, Lidwien Hensing
?