Jolanda Hanssen

Kent 0 personen

RELATION , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Jolanda Hanssen en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Jolanda Hanssen heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Zie verder het jaar 1981.

  Zie verder het jaar 1981.

  Van Maerlantlyceum voor Gymn, 1981

  De kleuterklas met die vreselijke juffrouw Geenen ('dikke tenen') voor wie ik als 4-jarige ben weggelopen (omdat ik de bretels van Adje Daamen had losgetrokken en ik voor dat akkefietje gigantisch straf kreeg) van school en juffrouw Kals in de tweede kleu

  De kleuterklas met die vreselijke juffrouw Geenen ('dikke tenen') voor wie ik als 4-jarige ben weggelopen (omdat ik de bretels van Adje Daamen had losgetrokken en ik voor dat akkefietje gigantisch straf kreeg) van school en juffrouw Kals in de tweede kleuterklas (mocht in dat jaar mijn cavia Goofy mee naar school nemen maar die ontsnapte daar in de struiken achter de zandbak en toen moest mijn opa hem nog komen vangen). Daarna 'grote school' met juf Van de Ven (eerste) waar ik zo trots was toen ik mijn eerste kroontjespen kreeg en in mijn enthousiasme veel te ver vooruit werkte waardoor ik weer straf kreeg), mijnheer Van der Poel(tweede), juffrouw Van der Putten 'met haar legendarische krentenbol' - gemaakt door mijn klasgenoot Michiel van Erp (die later nog door de ruit van de school viel en een slagaderlijke bloeding aan zijn pols opliep en nog weken in het ziekenhuis lag) - (derde), mijnheer Beurskens (vierde), mijnheer Swinkels (die altijd van die grappige gezichtjes in je schrift tekende als je netjes of goed had gewerkt) (vijfde) en last-but-not-least juffrouw Van der Meer (die een pruik droeg kwamen we achter: toen ze struikelde op de trapjes in de hal, viel ie af) (zesde) en soms mevrouw Cliteur (haar dochter Hadewych zal bij ons in de klas) als invalkracht. Ik weet nog dat de speelplaats is opgeknapt (met verf waren er allerlei spellen op de grond geschilderd), ik kan me de musical nog herinneren waarvoor we onder andere oefenden op het schoolplein (ik had van een badmintonracket een gitaar gemaakt mbv zilverfolie; ik kan sommige liedjes daarvan nu nog zingen...). Wie herinnert zich de bezoeken van de schooltandarts niet? Dan kwamen ze met zo'n busje en dan moest je in het kamer van juf Van der Meer gecontroleerd worden; als je gaatjes had moest je met het busje mee naar de Tesselschadelaan (brrrrr...ik krijg nog altijd dat afschuwelijk gevoel als ik daaraan terugdenk). Aan het einde van de basisschool naar het Van Maerlant (op advies van juf Van de Meer want ik had een dramatische cito-score...) samen met Elleke Bloem als enige klasgenootje (de rest ging - waar het havo/vwo betreft - geloof ik naar het Augustinianum of St. Joriscollege). Namen die ik me nog herinner zijn: Elleke Bloem, Peter Engels (die had zo'n grote bruine moedervlek op zijn arm), Nikki Valks, Hendry ?, Ingrid Esveldt, Michiel van Erp, Freek van Gennip, Karin Michies, Hans Smulders, Jos van de Boomen, Emmy, Helma en Susan Leenders, Trudy Selders, Louise Verbiest, Anneke Brzoskowski, Wilco ?, Henry Waterschoot etc etc.

  Wilakkers, 1968

  Ik kan me nog herinneren dat ik door mevrouw Molenaar (met haar hulpje Queeny) als voorbeeld gesteld werd van iemand die (gezien mijn grote aversie tegen mantelpakjes e.

  Ik kan me nog herinneren dat ik door mevrouw Molenaar (met haar hulpje Queeny) als voorbeeld gesteld werd van iemand die (gezien mijn grote aversie tegen mantelpakjes e.d.) nooit echt als secretaresse uit de hoek zou komen. Hahahahaha, werk nog altijd als secretaresse en heb een dijk van een baan! Namen van toen: Petra ? (was destijds in verwachting), Chantal Julicher, Ellis Verwijlen, Erica Melis, Patricia ? (uit Den Bosch), Pascal Hopstaken, Trudy ? (uit Veghel geloof ik) etc. etc. Enfin, na de opleiding met op 11 mei 1984 de diploma-uitreiking, ben ik op 12 mei 1984 naar Dordrecht verhuisd om te gaan samenwonen en om die maandag te gebinnen als nieuwbakken secretaresse bij Philips Breda. Mijn eerste baas was en l*l van een man en ik heb het daar dan ook niet lang uitgehouden. Overstap gemaakt als secretaresse PZ in een ziekenhuis in Dordrecht en daarna weer terug naar het zuiden: vanaf 1986 tot 1990 gewerkt bij VGZ Eindhoven (alwaar ik twee oude klasgenootjes van het Van Maerlant weer tegen het lijf liep: Aloys Doomernik en Cora van Strien). Via jaren gewerkt te hebben als secretaresse binnen een ongediertebestrijdingsbedrijf werk ik nu alweer een aantal jaren binnen de zorg.

  Philips secretaresseopleiding, 1983