Ontdek PLUS

Joke Gent

Kent 1 personen

LIVING_TOGETHER
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Joke Gent en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Joke Gent heeft 21 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik heb hier de VGLO gedaan.

  Ik heb hier de VGLO gedaan. Leerkrachten waren Juffrouw Rietveld, juffrouw Luickx, de zusters Salesia, Jozephine, Marcelina, Petra. We kregen huishoudkunde, kookles, strijkles, patroontekenen, naailes en we moesten de trappen schoonmaken. Zuster Salesia gaf Engelse les en was al erg oud.We riepen vaak gekke dingen in de klas en dan raakte ze zomaar van haar stuk!!! Ha ha ha....Toen we de diploma's kregen nam zuster Salesia afscheid, ze ging naar het zusterbejaardenhuis ergens in het zuiden van het land. Zuster Jozephine gaf patroontekenen en was niet echt aardig. Niet veel meisjes mochten haar. Ik had altijd ruzie met haar, een naar mens!!!

  sint jozef, 1957

  In de tijd dat ik dansles had bij deze dansschool was deze gevestigd aan de Amstelveenseweg hoek Vondelpark.

  In de tijd dat ik dansles had bij deze dansschool was deze gevestigd aan de Amstelveenseweg hoek Vondelpark. Ik was een nogal verlegen en klein meisje wat waarschijnlijk niet zo aantrekkelijk was voor de jongens om mee te dansen. Maar ik heb mijn schade later geweldig ingehaald!! Ha ha ha!!! Ik heb er in ieder geval de standaard dansen geleerd en dat was genoeg.

  Dansschool Sandman, 1958

  Hallo, ik ben Joke van Gent en deed de lagere school op de Dacostakade 22 en 22A Mariaschool.

  Hallo, ik ben Joke van Gent en deed de lagere school op de Dacostakade 22 en 22A Mariaschool. Vanaf de derde klas kwam ik op deze school. Uit die klas weet ik nog heel veel namen, juffrouw Karhof klasgenootjes Jopie van Zandbergen, Ineke Knijn, Mieke Wessels ,Ellen Guldenaar, Ammy Raassen, Joke Tabak, Cocky Helsloot, Tonnie Pepping, de tweeling Ria en Heleen Sassen, Greetje Hoepermans, Elly Sollart, Truusje Adrichem, Annemarie Ditvoorst, de hoofdzuster Ignace een klein pinnig mensje. Verplicht biechten bij meneer Pastoor van der Lugt 's morgens vaak naar de kerk zonder iets te eten of drinken omdat je ter communie ging daarna op school je boterham met een flesje thee in krantenpapier gewikkeld opeten en drinken. Wat een toestand voor zo'n leeftijd. Als iemand nog meer namen weet of als je jezelf herkent laat eens wat van je horen.

  st.mariaschool l.o., 1953