Jasper Hoogland

Kent 8 personen

NA
Woont in Huizen

  Bekijk het volledige profiel van Jasper Hoogland en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Jasper Hoogland heeft 1 klassenfoto's en kent 8 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  In de 1e klas juf Roersma, daarna de 2e en 3e klas jyf Spyksma, daarna master Spyksma in de 4e klas en meester Heidanus in de 5e klas.

  In de 1e klas juf Roersma, daarna de 2e en 3e klas jyf Spyksma, daarna master Spyksma in de 4e klas en meester Heidanus in de 5e klas. Om te eindigen met meester Smit in de 6e, die ons met veel bijlessen klaarstoomde voor de middelbare school (in mijn geval de HBS). Niet allemaal 'jonkies' die meesters en juffen. Ze hebben het niet altijd gemakkelijk met ons gehad, die jaren '60-kinderen.

  chr lagere school jd vries..., 1960

  Fietste 5 jaar lang op 6 dagen per week (ja, ja, ook op zaterdag) van Bergum naar Drachten vv.

  Fietste 5 jaar lang op 6 dagen per week (ja, ja, ook op zaterdag) van Bergum naar Drachten vv. Eerst naar de Omloop, het latste jaar naar de nieuwe school aan de andere kant van Drachten. Bijzondere en mooie tijd, vooral de laaste 2 jaren. HBS-A, dus veel meiden in de klas waardoor we het als jongens erg zwaar hadden!! Herinner me nog heel goed het kleine dikke bakkertje dat in de pauze met zijn bakfiets met lekkere waar (waaronder gevulde koeken en marsen) op het plein stond (zijn naam ben ik vergeten). Het optreden van Brainbox (wie kent ze nog?) bij de opening van de nieuwe school, staat ook in mijn geheugen gegrifd. Een mooie tegenhanger voor al die serieuse schoolconcerten die we in de Lawei moesten ondergaan. Eindexamenfeesten waren ook steengoed, waaronder het feest thuis bij Immy Oosterhof in Roden (dacht ik). Met z'n allen op zolder slapen en plaatjes draaien van Bob Dylan. Het was de tijd van minirok (voor de meiden), lange bakkebaarden (voor de jongens) en de opkomst van de stikkies. Vrij onschuldig allemaal, maar in die tijd voor sommige leerkrachten vrij heftig. Van de Omloop herinner ik me nog heel goed de houten barakken, het ontbreken van douchegelegenheid (na 2 uur gym gewoon ongewassen in de kleren en de andere lessen volgen) en en heel strenge directeur (althans zo oogde hij).

  Ichthus College, 1966

  ?