Jan Stulp

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Jan Stulp en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Jan Stulp heeft 11 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Het pianoklasje: Rob Broek, Toos(ke) (H.

  Het pianoklasje: Rob Broek, Toos(ke) (H.C.) Hinloopen, Mariska van Westrienen (mijn vriendinnetje), Caroline Smit, Wim Leijsing, Eddy Janning.... We staan nog op de foto met meester Ies Monas! En op donderdagmorgen zongen we samen - toch tamelijk uniek voor pianisten (er zat overigens ook een gitarist bij...)! Pianostudie bij Willem Brons, de fijnste leraar die je je kunt voorstellen: samen Die Kunst der Fuge doorgeploegd... En koordirectie met Henk Verhoef, Arthur Koopman, Johan Akerboom, Jos Schohaus, Frank Hilberink. De iets te gemoedelijke lessen bij Jan Pasveer en de uitermate strenge lessen van Joop van Zon - hoewel ik daar nog altijd de positieve resultaten van merk! Het rommelige koor met o.a. Marianne Koopman en Hieke Meppelink, Harry van Berne en Tom Sol (en ook daar weer een gitarist...), en Jos van Veldhoven die enige orde in de chaos trachtte te scheppen.... Maar laten we vooral niet vergeten die o zo aardige meester Huub Bartz, die - al broodjes etend - allerlei pogingen deed ons solfège bij te brengen, doch vergeefs.... De verhuizing meegemaakt naar de Van Baerlestraat: daarvóór hadden we les in 5 gebouwen: mijn zanglessen bij juf Jüngst vonden zelfs plaats in Haarlem. Onvergetelijk het schots en scheve gebouw aan de Keizersgracht: Meneer Griekspoor (Goedemorgen, meneer Griekspoor!) met zijn intercom: "Prr, prr, mededeling: Jos Schohaus komt niet op les!", en de heerlijke zelfgemaakte soep van mevrouw Griekspoor!

  Conservatorium van Amsterdam, 1980

  Eerst juf Brul en daarna juf Bakker! Onvergetelijk! Patat met appelmoes op de laatste schooldag.

  Eerst juf Brul en daarna juf Bakker! Onvergetelijk! Patat met appelmoes op de laatste schooldag.... Er is nog een foto krantenfoto met o.a. Jellie van Dijk..... Toen wij nog in Goutum woonden gingen wij dagelijks met de taxi op en neer naar Leeuwarden, en op vrijdagmiddag werden wij door bereidwillige moeders aan een touw lopend weer naar huis gevoerd over de Hoge Brug...... Die Goutumers waren een kliek op zich: Yteke en Josie Wiersma, Kerst de Jong, Roelof Adema, Hester Adema, Henriëtte Zwart, Tjitske, Johanna (Hannie) en Gerbrig Jansma.....

  Boartlik Begjin, 1966

  Vooropleiding alhier gedaan: pianoles bij Jan Huizing, theorielessen bij Jildert Venema (canon zingen met Tseard Nauta), het koor o.

  Vooropleiding alhier gedaan: pianoles bij Jan Huizing, theorielessen bij Jildert Venema (canon zingen met Tseard Nauta), het koor o.l.v. Jan Veninga in de Regenboog, het begeleiden van Clara Rullmann en Saskia Heeringa in een spontaan duet, de gastlessen van mijn latere docent Willem Brons... En die overheerlijke koffie in het oude Stadsweeshuis...!

  Conservatorium Leeuwarden, 1978