Bekijk het volledige profiel van Jan Hondelink en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 2

Jan Hondelink heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

Herinneringen niet veel. Less...

Herinneringen niet veel. Lessen volgen in de avond met een volgegeten buik was niet altijd even prettig. Studeren na werktijd was in die tijd heel gewoon. Achteraf vind ik dat mensen die zich zo hebben geschoold een pluim verdienen. Wat ik mij kan herinneren is dat ik na afloop van de lessen ´s avond samen fietste met iemand uit Katwijk aan Zee. Ik sloeg dan rechtsaf bij de Indische Buurt in Oegstgeest en hij moest dan nog een stuk naar Katwijk.

2009, Jan Hondelink

In de periode 1955 t/m 1957 za...

In de periode 1955 t/m 1957 zat ik op deze school. Leraren die ik nog helder voor de geest heb: de tekenleraar Hoppe en Ome Tijs v.d. Zee voor aardrijkskunde. Ook de kleine kale leraar frans staat mij bij. Voor het overige kan ik mij niet veel herinneren.

2009, Jan Hondelink

Het zitvoetbal en het knotsvoe...

Het zitvoetbal en het knotsvoetbal tijdens de gymnastiek uren.Vlgs mij van dhr.Wassink (bijnaam Waspik). In de 3e klas kreeg ik les van mej.Scheffer(s). Het leerjaar bij meester Verhoeven. Toen was de 5e klas nog verdeeld in 5a en 5b. De (school)korfbalvereniging die door de meester van 6b werd opgericht, volgens mij was dit Schalks. Zijn bijnaam was Joost de Draaier. Pa van Leeuwen zal ik mij nog lang heugen, met zijn viool en zijn blauwe bult achter zijn oor. De namen van de volgende leerlingen staan mij nog helder voor de geest: Ivo Opstelten, Jan van Driel, Geert van Gulik, Joris Lieftinck, Geert van Dorp, Thea Poortenaar, Marijke Heringa (in die periode overleden), de tweeling Rooijakkers (Mercedes Benz garage) maar ook Jeanet Wijsman, Elly Burgerjon (Jeanet en Elly woonden volgens mij in de Vogelenbuurt), Freek van Leeuwen, Paul van Rooijen (vader had een sigarenzaak in de Indische Buurt) etc.

2004, Jan Hondelink
?