Jan Eric Kooij

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Jan Eric Kooij en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Jan Eric Kooij heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Op deze school bevriend met Dirk-Jan de Jong en Frank van de Heuvel die ook bij mij in de buurt woonden.

  Op deze school bevriend met Dirk-Jan de Jong en Frank van de Heuvel die ook bij mij in de buurt woonden. Van mijn klasgenoten kan ik Marjolein X, Jos Brasser, Frank X en Jaap Schaap nog herinneren. In een strenge winter deden we schotsietrap op de vaart naast de school.

  openbare Mavo, 1970

  Een kleine gezellige school, met versierde ramen.

  Een kleine gezellige school, met versierde ramen. Op het schoolplein een zandbak met brede zit/speelrand. In het opslaghok de speelmiddelen voor op het plein, waaronder mijn favoriete grote houten speelblokken. Er waren ook blokken bij met een koord, waarop je kon lopen. Met een plastic zeef, sjablonen, tandenborstel, en heerlijk ruikende verf, hebben we op een rond stuk witte stof een mooie zonnebloem gemaakt.

  Kleuterschool De Zonnebloem, 1960

  Ik woonde in de Marsdiepstraat.

  Ik woonde in de Marsdiepstraat. De school lag recht tegenover ons huis. Ik zat op deze (lagere)school samen met mijn broertje Rob. Ik herinner mij nog het grote bordes, waar alle klassen in rijen voor moesten gaan staan voordat iedereen naar binnen mocht. Daarop, 's morgensvroeg de schoolmelk in ijzeren kratjes, die in een strenge winter wel eens bevroren was. Van de meesters herinner ik mij meester Kaan van de derde klas. Dan meester Scholten van de vierde klas, die mij vanaf mijn tafeltje, aan een oor omhoog trok; mij naar de wasbak leidde en mijn hoofd onder de stromende kraan duwde (ik kon fijn wegdromen terwijl ik door de grote ramen naar buiten keek). In de vijfde klas meester Sijtsema, met rossig haar. In de zesde klas,werd les gegegeven door hoofdmeester Ouwerling; een beetje strenge man. De namen van de meesters en/of juffen van klas 1 en 2, ben ik vergeten. De school werd ook bezocht door de bus van de schooltandarts. Ik ben een keer behandeld voor meerdere gaatjes in mijn kiezen en dat was een lange vervelende zit. Ik ben eens na behandeling de bus uit gestapt, wankelend het bordes opgelopen en en op de drempel van mijn klas flauwgevallen. Na schooltijd speelden wij ook vaak op het schoolplein met vriendjes en vriendinnetjes. Voetballen, knikkeren, touwtje springen en elastieken met de meisjes. Onder een van de stoeptegels op het schoolplein had ik met mijn broertje Rob, een schat begraven die bestond uit een sigarenkistje met kleine spulletjes, zoals een dinkytoy en een paar mooie knikkers etc. Thuis hadden wij een briefje waarop vermeld stond hoeveel tegels links en rechts en vanaf welke starttegel de schat te vinden was, maar dat briefje zijn we kwijtgeraakt en daarmee ook de schat. De school is alweer lang geleden gesloopt en er zijn nu woningen gebouwd. Ook de flat waarin ik woonde en een groot deel van de buurt, bestaat niet meer. Ik had een vriendinnetje "Irma Cornelisse" die bij bij ons op de trap woonde waar ik vaak mee speelde. Ook kan ik mij Henk Wijnands herinneren die later Ned. kampioen zwemmen is geworden. Met hem ben ik nog van een brug in de haven afgedoken na het schoolzwemmen in het zwembad op de dijk. Dat werd gevuld met met koud zeewater. Wij kregen zwemles van een oud marinier, die je als je niet in het water durfde te springen, er ruw insmeet. Met de zesde klas hebben we het sprookje De Gelaarste Kat opgevoerd. Ik speelde De Koning en Louise X, De Prinses. Voor haar heb ik thuis nog een zilveren kroontje gemaakt. Het eindfeest van de school, vierden we bij de tweeling uit mijn klas. Die avond hebben we twee grote kartonnen poppen; gemodelleerd naar een leraar en lerares, verbrand. Daarmee hebben wij onze lagereschooltijd afgesloten.

  karel doorman (Basis school), 1962

  ?