J Zwaan

Kent 0 personen

WIDOW , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van J Zwaan en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  J Zwaan heeft 4 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Deed de Montessori kleuterleidster opleiding + hoofdleidster opleiding.

  Deed de Montessori kleuterleidster opleiding + hoofdleidster opleiding. Heb speciaal goede herinneringen aan de lessen van De Poel, heb daar veel geleerd. Verder natuurlijk juffr. Van Wezep, een verhaal apart. Juffr. Ten Cate voor de zeer preciese materiaallessen. Leuke tijd gehad maar na het behalen van de hoofdakte toch een andere kant opgegegaan.Ben o.a. organisator van internationale congressen geworden.

  Gem.Kweekschool voor onderw..., 1962

  Begon op de kleuterschool aan de Geversstraat bij juffrouw Raaymakers, daarna naar "boven" naar juffrouw Overdijkink.

  Begon op de kleuterschool aan de Geversstraat bij juffrouw Raaymakers, daarna naar "boven" naar juffrouw Overdijkink. In het nieuwe schoolgebouw -tegenover de familie van Ham - weer bij juffrouw Overdijkink en toen die trouwde bij mevrouw Pannekoek. Toen bleek dat ik eigenlijk in die 4 jaar niets had geleerd! Een jaar bij de Heer Smits en daarna nog 2 jaar bij de Heer Reiss-hoofd van de school. Veel goede herinneringen. Vooral de muziekles van de Heer Hanegraaf in de hal vond ik geweldig. Later juffrouw Lems, kon helaas geen orde houden. Er stond ook een draaibank Pottenbakken) in de hal en op het podium werd veel toneel gespeeld. Er was een materiaalkamertje, waar je dienst kon hebben. Prachtig al die stapeltjes. Ik heb nog een klassefoto uit 1959 en weet nog een aantal namen. Wat zou er van iedereen geworden zijn? Jan-Karel Querido heb ik laatst nog eens ontmoet. Niets veranderd! Bij mooi weer gymnastiek op de speelplaats. Wij hadden op school ook een vluchteling (meisje) uit Hongarije en in 1953 zamelden we speelgoed e.d. in voor kinderen van de watersnoodramp. Bij de Heer Smits was het enig in de klas. Hij lokte echt uit tot nadenken. Had ook een papegaai in de klas en kwam op een motor naar school. Als ik eenmaal begin met herinnerengen ophalen, komen er steeds meer! Ik was in de laatste klas bevriend met Jikke Wildschut en Astrid Hoeksema. Eerder o.a. met Anne-Margreet van Nouhuys, die volgens mij indertijd naar Spanje verhuisde.

  Montessorischool, 1950

  Heb klassefoto gevonden, heb de namen hieronder gezet, eindexamenklas 1963 (wiskundeklas) met de Heer de Wilde (Hoofd school)Alle namen staan achterop geschreven.

  Heb klassefoto gevonden, heb de namen hieronder gezet, eindexamenklas 1963 (wiskundeklas) met de Heer de Wilde (Hoofd school)Alle namen staan achterop geschreven.Er waren 5 meisjes in die klas en de rest jongens. Vraag me af wat er van iedereen is geworden na zoveel jaar.Kan me Heer Meyer-Engels herinneren, heb de taal goed geleerd. Frans en Duits van Mej. Adema, die op een keer van haar "verhoging" viel en languit ging. Hele les niet meer bijgekomen. Van Leeuwen-Nederlands, Mevr. van Essen-geschiedenis en muziekles voor de meisjes op maandagmiddag. Heeft eens verteld over haar kampjaren. Ben ik nooit meer vergeten. Fysica-lokaal in amphitheater-opstelling, waar we ook typles hadden. Verder gaf de Heer Oele Duits, waarbij hij vaak bekende gedeeltes van liederen in de klas zong voor de naamvallen! Er waren ook een aantal jongens van internaat Leevliet in Warmond. Helaas las ik laatst in de krant, dat Hinne Reilingh - andere klas - was overleden. Fietste wel met hem naar huis in Oegstgeest. Namen klassefoto: staande van l.nr.r.: Peter Smits, Rudolf van der Sar, Sylvia van Eck, Bram Hageman, Arnold Heuzen, Gerard Hemminga, Chris Ong, Frans Dado, Sjaak Boom, Bas-Jan Koyck, Eric Kerkvliet, Wilfried Wijnbelt, Theo Ouwerkerk, Gonnie Bakker, Guus Metselaar, ZITTEND: Ben Stigter, Bobbie de Jong, Rob van Nes, Tieneke Boogaard, Jet K. Sypesteyn, Heer De Wilde, Tieneke Klepper, Hans Blansjaar, Jan Verbiest, GROND: Jan Riethoven, Henk Kok, Koen Verhoop, Ben Hurrelbrink, Joop van Hasendock, Addie Moraal.

  Plesman mulo, 1959

  ?