Inge Loneus

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Inge Loneus en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Inge Loneus heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  We gingen op de fiets naar de MAVO op "Spekholzerheide".

  We gingen op de fiets naar de MAVO op "Spekholzerheide". Dit was voor ons meisjes uit Bocholtz de grote stad. Leuke herinneringen: de dansles in het Patronaat, in de pauze negerzoenen met cocos kopen in de snoepwinkel t.o. het patronaat. Ik heb les gehad van Krutzen voor biologie, Duits van meneer van Wersch (en ook geschiedenis) en "Manolito" (Timmermans?, aardrijkskunde van Schröder, wiskunde van Knops, muziek van Piepers, tekenen van Aarts. Voor vedere namen moet ik mijn rapporten erbij halen.

  Mavo Pius XII, 1972

  Het schoolgebouw was een onderdeel van het zusterklooster.

  Het schoolgebouw was een onderdeel van het zusterklooster. In een bijgebouw zat de kleuterschool. Bij de ingang naar het schoolplein (speelplaats) bevond zich eveneens het "mortuarium", toen "lijkenhuisje" genoemd. Eigenlijk te gek voor woorden deze constructie. Ik denk dat ik mede namens alle oud-leerlingen spreek als ik zeg dat de komst van juffrouw Rinie Janssen uit Nijswiller voor ons een nieuwe wereld openende. Zij was jong en modern, iets wat wij op deze meisjesschool heel goed konden gebruiken. Zij begon een kinderkoortje en gaf lessen in blokfluit. Met het kinderkoortje hebben we zelfs in de halve finale van het kindersongfestival in Zeist gestaan. a.s. zaterdag (5 juni 2010) hebben de schoolverlaters van de 6e klas, zie ook de foto, een reuinie.

  Vincentiusschool, 1966