Hans Pekel

Kent 15 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Hans Pekel en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Hans Pekel heeft 11 klassenfoto's en kent 15 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  De directeur was mijnheer Van Manen.

  De directeur was mijnheer Van Manen. Nederlands: Warners (tevens onderdirecteur), Kuijk en Van Eijck, Frans: De Graaf en juffrouw Beijerman, Engels: Bartels, Duits: Henning, Bok en mevrouw De Jong, Aardrijkskunde: Stachouwer, juffrouw Muller en Slotboom, Wiskunde: Franken en Koster, Handelsrekenen/boekhouden: Hutter en De Leth, Geschiedenis: Van Straten, Sijmons en mevrouw Goedhart, Natuurkunde: Schipper en Van Ling, Scheikunde: Van der Griend, Economie: Telman, Staatsinrichting/Recht: Van Duuren, Biologie: Van Praag, Gymnastiek: "Pa" van der Woude, Pohlmann en Eijgenhuizen (de meisjes hadden mevrouw Meijer), Tekenen: De Brouwer, Concierge: De Boer, later Mohlmann, Amanuensis: Bos, Stoker/klusjesman: Van Vliet

  2e O.H.S. (5-j. HBS-A) (zie..., 1954

  Ons schoolreisje in 1951 met de hele school naar Professor Kohnstamm (jawel, de echte) in Ermelo.

  Ons schoolreisje in 1951 met de hele school naar Professor Kohnstamm (jawel, de echte) in Ermelo. De arme man moest iets van 700 handen schudden. Is later in dat jaar overleden. Ons schoollied: Op de Professor Kohnstammschool - Daar vinden wij het fijn - Het spelen en het leren daar - Is voor ons een festijn. De stoelen en de tafeltjes - De bloemen en de planten - De zon die door de ramen schijnt - Het licht aan alle kanten. Ja alles is er even mooi - En wie had dat kunnen denken - Wij hebben ook een radio - Die d'ouders mochten schenken, Enz. In de 2e klas op school gekomen bij juffrouw d'Arnaud (in de Lekstraat), daarna juffrouw Mellens, mijnheer Ligthart en mijnheer Beekveldt. Gym van mijnheer Mocking. Tekenles van mijnheer Krabbé. Zoon Tim zat bij mij in de klas. Op zaterdagmorgen naar de schooltuin aan de Zuidelijke Wandelweg (mijnheer Schaap). Andere namen die ik mij herinner: het schoolhoofd mijnheer Sanders, mijnheer Westerink, mijnheer Douwes, mijnheer De Rosa, mijnheer Van Driel, juffrouw Engelchor, juffrouw Edelenbosch, juffrouw Van den Broeke en handwerkjuf De Wijn.

  Prof. Dr. Ph. Kohnstammschool, 1949