Fred IJpma

Kent 0 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Fred IJpma en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 15

  Fred IJpma heeft 15 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

  In de 4e kwam ik op de ten Kat...

  In de 4e kwam ik op de ten Kateschool bij meester Stobbe. Ik woonde in de Griseldestraat 36 3hg. Volgens mij heb ik meester Stobbe tot en met de 6e gehouden. Een aantal mensen waarmee ik in de klas zat waren: Roel Wielinga, Bram Schon, Willie Boersma, Sylvia Baars, Sjaak Lopez Cardozo, Ed Overtoom, Adje Overkleef, Nico Kool, Robbie Cornet, Frans Vogelenzang, Ronnie van Batum, Michelle Ijsbrands, Ruud Bax etc. Ik was destijds bevriend met Frank Melis, Wim Vos, Albert (Appie) Zwering. Ik was (ben) 1 of 2 jaar ouder dan zij. Veel rottigheid uitgehaald in de buurt. Maar ook veel voetballen op het schoolplein en de kerstbomengevechten met de andere buurt. Ik zag veel bekenden op fotos op deze site. Leuk om te zien. Ik heb zelf helemaal geen fotos van deze tijd. Ik kan mij ook nog goed de jaarlijkse bloembollententoonstelling herinneren en het voetballuilaktoernooi en natuurlijk ook de felle luilakvieringen. Politie pesten. Meester Horn (geloof ik) was de leider van het voetbalteam. Leuke tijd in die buurt en op deze school gehad. Een aantal namen die op deze site staan ken ik ook nog wel zoals Harry Duker en zijn broer Ton, Rik Zwanevelt, was judokampioen, of was dat Robbie Zwaneveld. Anderen waarmee ik omging waren Karin en Yvonne de Vries (beide Lanseloetstraat) en Karin Roye

  2003, Fred IJpma

  van de 1e klas tot de 4e klas ...

  van de 1e klas tot de 4e klas op de van Bosseschool gezeten. Weet er weinig meer van ook niet de namen van de leraren. Meester Macdonald zegt mij nog wel iets maar weet niet of ik bij hem in de klas gezeten heb. Was wel bevriend met Hans Nees en Rini van Rijn. Ook David Mittelmeier zegt mij nog wel iets. Ik kan mij wel goed herinneren het voetballen bij de hoge muur aan de van Hallstraat, blikkie trap en putjesvoetbal. Ik woonde in de J.M. Kemperstraat 65 3hg boven de loods. Weet nog dat de film "Rififi" in onze straat werd opgenomen. Heb ook nog op de zanglijsters gezeten. Ook het bezoek aan het badhuis aan de F.Hendrikstraat weet ik nog wel. Er komen toch wel meer herineringen naar boven. Ik heb ook nog met ene Wilma (geloof ik) in de klas gezeten die tegelijk met ons in een zomervakantie aan Wijk aan Zee stond. De naam Nico de Bast komt ook weer boven, hij stond ook op Bakkum zoals velen uit die buurt destijds. Ik ook een aantal jaar. Mijn oudere zus, Marja IJpma, heeft ook op deze school gezeten. Ik zag op deze site een aantal namen voorbij komen zoals Wilma Gotje en Jopie Pommerel die bekend in de oren klinken.

  2003, Fred IJpma

  2 maal eindexamen Mavo gedaan ...

  2 maal eindexamen Mavo gedaan en 2 maal eindexamen Havo gedaan. Was teveel bezig met andere dingen (voetbal en zo) Ben toen maar gestopt. Heb dus 8 jaar op de OSG gezeten. Alles dus ook meegemaakt van de branden, bommeldingen, nieuwbouw etc. Zag op deze site een aantal bekende namen en kreeg veel oh ja gevoelens. Ik heb goede herinneringen aan de Ruslandreis met Langerer in december 1976 en aan de diverse voetbaltoernooien, zowel in de zaal als op het veld. Ik heb o.a. in de verschillende klassen gezeten met George Uijttenhove (mijn latere collega), Ruud Onclin, Peter Verboom, Eric Kirchhoff, Yvonne Liefhebber, Peter van der Hengst, Bea Engeltjes, Monique van Grumbkof en natuurlijk Rob (poepie) Poelstra waarmee ik nog lang bevriend mee ben geweest, Cor Boots, Bert van Akkeren, Eric Visser, Peter Kat, Robin Kuipers en vele vele anderen. En natuurlijk heb ik, zoals iedereen geloof ik, op de OSG in de klas gezeten bij John en Edward Metgod. Met hen en Rob Poelstra vele uren gespijbeld en in de Ford Capri van John lekker toeren naar Zandvoort. Bij praktikum examen scheikunde bij Zwart Voorspui zoutzuur over mijn arm gekregen. Kon direct naar het ziekenhuis. Van Rob Poelstra weet ik nog dat hij tijdens een mondeling Frans zat te wippen op zijn stoel en dat hij daarbij achterover op de grond viel. We zagen het zo gebeuren.

  2003, Fred IJpma
  ?