Frans Raafs

Kent 1 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Frans Raafs en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Frans Raafs heeft 4 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Tijdens handenarbeid heb ik voor de lol een keer met de Broeder (naam ?/grote kerel) gestoeid.

  Tijdens handenarbeid heb ik voor de lol een keer met de Broeder (naam ?/grote kerel) gestoeid. Hij tilde mij op en ik sloeg mijn benen om zijn nek en zette hem klem. Hij heeft daarna 4 weken met een stijve nek rondgelopen. Hij begon!!! Op deze school heb ik altijd veel plezier gehad. Het was eerst een V.G.L.O. (voorgezet lager onderwijs). Later werd het gewijzigd in de L.E.A.O. De opleiding duurde 3 jaar. In het 4e jaar ging je automatisch naar de 3 jarige Middelbare Handelsavondschool op de Wetteren. Als je slaagde voor je diploma had je toch een diploma met een middelbaar tintje. Dus uiteindelijk niet slecht. Ik ben er mee in militaire dienst terecht gekomen en ben toegelaten tot de opleiding voor Sergeant onderofficier. Op dit moment ben ik nog steeds werkzaam bij Defensie maar dan als burger. Ik ben nu Hoofd van de Sectie Semi-statisch Archief van de Koninklijke Landmacht.

  LEAO, 1964

  Broeder Bertholdus die altijd geweldig blokfluitles gaf en die met zijn orgeltje leuke liedjes speelde.

  Broeder Bertholdus die altijd geweldig blokfluitles gaf en die met zijn orgeltje leuke liedjes speelde. Er was ook een Mijneer Houtman die nog wel eens zo vriendelijk was om je een bordenwisser naar je hoofd te gooien (alleen bij misdragingen). En dan had je ook nog Jantje Lamers die altijd met een blauwe tong (van de inktpot)in de klas zat of hij knabbelde op krijtjes.

  Lagere Broederschool Petrus..., 1958