Ontdek PLUS

Floris Meulbroek

Kent 0 personen

MARRIED , 1 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Floris Meulbroek en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Floris Meulbroek heeft 12 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Je moest wachten tot er "plaats" was, dus een paar maanden na mijn vierde verjaardag mocht ik.

  Je moest wachten tot er "plaats" was, dus een paar maanden na mijn vierde verjaardag mocht ik. In het begin vond deze kleuter er weinig vreugde aan, maar dat is later wel veranderd gelukkig. Ik had juf Schild nog heel even, en later juf Mud en juf de Vries. De ronde zaal was fantastisch, want daar waren leuke dingen te beleven. Ook buiten was het spannend, met name de donkere bosjes.....want wat daar achter zat..dat durfde niemand te ontdekken. In de warme zomer naar de Efteling, en ook stond er buiten voor de school wel eens de tuinslang aan, en wij, kleuters, rennen door het koele frisse water. Ook hebben we nog een taartje gegeten bij juffrouw Mud, die ging trouwen.

  Kleutervreugd, 1964

  Ik kwam van de Mavo halverwege het schooljaar.

  Ik kwam van de Mavo halverwege het schooljaar. Was wel even een omschakeling, want het was hier een redelijke chaos. Het gebouw was echter fantastisch, echt jammer dat het afgebroken is. In de derde klas hadden ze alle boeffies bij elkaar geplaatst, heb ik later wel eens begrepen. Ik zat oa met de jongens Rene Sulkers, Bas van Asperen, Kees in 't Veld, Henry de Haan, Gert van Beek (kreeg een heel triest ongeluk, en nooit meer gezien daarna) en Adje Baas. De meiden die ik nog weet waren Karin Sinterniklaas en Diane Verschoor (samen met Rene Sulkers op de brommer naar Strijen...) en ook Yvonne Tap kan ik mij nog herinneren. Heel veel kwamen van buiten Dordt, en moesten hele einden fietsen... De school had heel veel markante leraren, zoals inderdaad Visser sr, Bolle Visser dus...maar ook Hopma, Gruis, Hovius, Visser jr, Huuksloot, Kaleshoek, Breur, juf de Klerk en Korteland weet ik nog wel...En dan ook nog Bouchard. Vreemde man vond ik dat. En natuurlijke de concierge, mijnheer Roefs, die woonde nota bene in het gebouw zelf....klingelde altijd aan een grote bel, als de lessen gingen beginnen. Later zaten we zelfs op 3 locaties, dus we fietsten wat af. Hoewel ik maar relatief kort op deze school heb gezeten, was het toch een leuke tijd geweest, en ik ben best benieuwd hoe het de anderen is vergaan

  Anne de Vries School, 1976

  Het was een vrij conservatieve school, met nog veel jaren 50 invloeden, inclusief de leraren.

  Het was een vrij conservatieve school, met nog veel jaren 50 invloeden, inclusief de leraren. Er werd ook buiten de lessen weinig tot niets georganiseerd. Het enige uitje was de klassenavond, in de kantine. Zelf muziek meenemen, en stiekem drank halen bij het pompstation achter de school. En veel feestjes bij elkaar thuis, dat was een hele leuke tijd. Tijdens de tussenuren naar het park, of naar WC Sterrenburg. Ik heb de klassen 1 en 2 gedaan, ben toen van school gegaan, maar ben later toch weer op het oude nest teruggekeerd, en mocht uiteindelijk zelfs het diploma in ontvangst nemen. Het was een leuke tijd op de Willem, ik heb zelfs al mijn schoolagenda's nog, dus de meeste namen van de leerlingen weet ik nog steeds...... Bert Velthoen, Ronald Kooper, Peter Stellingwerff, Peter Tuytel, Niek Verstraten, Erwin Papilaya, Karin Durinck, de zussies Barelds, Thea Doppenberg, Judith van Wingerden. Ik hoop dat er ooit iemand zin en tijd heeft om een reunie te organiseren.

  Willem de Zwijger MAVO, 1972