Bekijk het volledige profiel van Evert Smit en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Evert Smit heeft 3 klassenfoto's en kent 20 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenWat me nog het meest bijgebleven is, waren de "fysieke" straffen, welke meester Dykstra (4 jr) en meester Hoekstra (1 jr) toepasten.
Wat me nog het meest bijgebleven is, waren de "fysieke" straffen, welke meester Dykstra (4 jr) en meester Hoekstra (1 jr) toepasten. Het bij de oren pakken of een velletje onder de kin pakken. Ook dat ik op mijn allereerste !! schooldag een oplawaai voor mijn hoofd kreeg, omdat ik naar het gewelfde plafond boven mij staarde (vol bewondering). Ik heb deze school in 5 jaar afgemaakt (toen kon dat nog). Het 1ste jaar zat ik bij Piet Feenstra en Andries Otter in de klas. In klas 3 t/m 6 zat ik bij Metske Koopmans, Jannie Reyenga, Lolkje Faber, Boukje Feenstra, Thea Regeling en Pieter Oppedyk.
Bernegea, 1958
Achteraf gezien heb ik op deze school een schitterende tijd gehad, waar we naast het studeren ook een heleboel andere dingen deden.
Achteraf gezien heb ik op deze school een schitterende tijd gehad, waar we naast het studeren ook een heleboel andere dingen deden. Op school zat ik in 1c,2c. Medeklasgenoten waren o.a., Metske Koopmans, Geert Heerschop, Hendrik Roukema, Siep Tilstra, Douwe de Jong, Hedde Heidinga. De populaire meisjes waren o.a Ineke Osinga , die nu als Coline Verbeek-Osinga op deze site onder 1969 staat, Anke Stavinga, Betty Jellema. Marja de Zwart. Maar wat was ik verlegen bij die meiden. De volgende klasnr's ben ik even kwijt, maar later las ik bij Albrecht de Jong, dat ik in ieder geval samen met hem in 4B2 en 5B2 heb gezeten. Ook met Fred Kooi heb ik in 1 of meer klassen gezeten. Fred, welke klassen waren dat? Dat waren dus 2a en 3a. Vervolgens naar 4B1, dat was dat jaar de meest beruchte klas van de school. Geen wonder dat ik in deze klas ben blijven zitten. Eén van de momenten welke ik mij herinner uit die klas is, dat Rudie Heerschop in januari als honderdste (geregistreerde) uit de klas gestuurd werd, en dat hij met dit heugelijke feit in de Kopermolen getracteerd werd op meerdere citroen-jenevertjes. Het vervolg laat zich raden. Ook kan ik me het vele tafeltennissen op de bovenverdieping nog herinneren. En naar school op zaterdagmorgen; je kunt het je nu nauwelijks meer voorstellen. Als ik terugdenk aan de docenten, staat me in ieder geval de wiskundeleraar Hogerland nog voor ogen. Als we vroegen of de zonwering omlaag kon, kwam hij met de beroemde uitspraak: “In Scheveningen moet je ervoor betalen, hier heb je de zon voor niks”. Maar hij heeft me ook op de mogelijkheden van opleidingen in de automatisering gewezen, en daar heb ik nog steeds geen spijt van gehad.
Bogerman, 1964