ella stemmer

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van ella stemmer en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  ella stemmer heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Met een onderbreking van een jaar Amsterdam zat ik op deze school vanaf de kleuterschool t/m de vierde klas lagere school.

  Met een onderbreking van een jaar Amsterdam zat ik op deze school vanaf de kleuterschool t/m de vierde klas lagere school. Ik heb er heel goede herinneringen aan. Klasgenootjes: vriendinnetje Ans Nebbeling en vriendje van nog voor de kleuterschool Piet Kronenburg, Greetje van de Akker en vele anderen die ik nog wel van naam ken als ik de foto's bekijk. Ik heb het boekje met schoolfoto's dat door een van de oud-leerlingen is samengesteld. Onderwijzers: mr. Philippo, juf Zinkweg, juf Walen( kleuterschool), mr.Kattestaart. Op de fiets naar Haarlem voor een tentoonstelling over zee en schelpen (?).

  Centrale Openbare Lagere Sc..., 1948

  toelatingsexamen in de P.

  toelatingsexamen in de P.L.Takstraat waar ik Babs Vuyk leerde kennen met wie ik nog steeds bevriend ben; 1e steenlegging voor nieuwe gebouw; vanaf de 3e klas HBS hadden we daar les aan de P.van Anrooijstraat; 1959 eindexamen HBS-A. Leraren o.a. van Erp (Ned), Struiwich (Duits); Biermann en Coly (Frans),Baart (Staatsinr.), v.Gessel (Gesch.) Enkele(tijdelijke) klasgenoten: o.a. Sonja van Wijngaarden, Connie de Haan, Rogier van Otterlo, Paulien de Groot, Carla Kroese, Egbert Wolters, Gerri de Graaf, Els Bosmans, Puck de Raadt, Johan Frye, Ted Bolhuis. Scholierenuitwisseling naar Parijs in 1956, geweldig! Daar heeft mijn liefde voor Frankrijk zich diep geworteld. Midzomernachtsdroom, uitgevoerd door de leraren, helemaal goed. Schoolfeesten... Werkweek naar Amersfoort met de examenklas gymnasium... Mauri Kolthof, Kees van der Jagt. Na het eindexamen op de Amstel-bier(?)wagen paraderen voor de school...

  Dalton Scholengemeenschap S..., 1954

  De 5e en 6e klas ben ik op de dongeschool geweest, bij meester Tuin.

  De 5e en 6e klas ben ik op de dongeschool geweest, bij meester Tuin. Een geweldige tijd! Klaar-over kruising Scheldestraat/Churchillaan. Ik zat in het basketball en korfbal team waarmee we hoge ogen gooiden. Ik bleef met enkele anderen over en trainde dan tussen de middag, of hielp de middaglessen voor te bereiden. Meester Tuin vond ik een geweldenaar. Hij deed heel veel buitenschoolse aktiviteiten met ons: volksdansen, sporten, avondvierdaagse. We liepen naar het Zuiderbad voor de zwemles. Nooit een diploma gehaald maar zwemmen !!!Goede herinneringen heb ik aan Tonia Kornmann, Mary van de Kar ( we liepen vaak samen naar school)en heel wat anderen. Schoolreisjes naar Schoorl (voor mij bekend terrein) en Oud Valkeveen. Toen onze klas afzwaaide ging dhr Tuin ook weg: hij ging het team van de grafische school versterken.

  Dongeschool, 1952