Dick Sanders

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Dick Sanders en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Dick Sanders heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  De leraar Nederlands de Jongh bijnaam: Piet Knien.

  De leraar Nederlands de Jongh bijnaam: Piet Knien. De leraar biologie naam weet ik niet meer bijnaam :de Big Leraar Engels van der Haar bijnaam: de centenbak.Natuurlijk beste herinneringen aan Dr. Leopold speelde belangrijke rol in het verzet in Utrecht arresteerde Mussert in 1945.Was wel erg selectief in de keuze welke leerlingen een streepje voor hadden. Kon niet zo overweg met ouders van leerlingen uit bijv. de buitengewesten zoals Terschuur. Mijn vader die oorspronkelijk uit die plaats geboortig was nog eens bemiddeld voor een zoon van een van zijn oude vrienden.Omdat mijn vader zeer actief in het verzet was geweest in Oegstgeest was zijn contact met Leopold meer dan uitstekend. Ik weet nog namen van medeleerlingen Felix Insinger, Rien kruiskmap, Kees Pastoor de legendarische Jannie van 't Eind een van de schoonheden van de school zou ik willen zeggen.Haar tenu was dikwijls aanleiding voor hevige irritatie van de natuurkunde leraar die haar bij het minste of geringste de klas uitstuurde. Al met al een geweldige tijd.

  Rijks H.B.S. (later: RSG Th..., 1947

  De toen rondom de Chr.

  De toen rondom de Chr.H.B.S. opgestelde 88mm Flak kanonnen die bij het minste of geringste dreigen van Engelse jagers losbarsten. Tot onze grote vreugde nooit met succes. De herrie was onvoorstelbaar.Ik herinner mij levendig een wiskunde leraar die totaal gebroken terugkwam uit Dachau einde 1945. Ik herinner mij het vreselijk slechte vezelige paier waar wij op moesten proefwerk maken.

  Visser t Hooft (Chr. HBS en..., 1944

  De samenzang op Koninginnedag 31/8 op het Wilhelminaplein.

  De samenzang op Koninginnedag 31/8 op het Wilhelminaplein. De patienten van Endegeest die ettelijke malen per dag langs het raam van onze klas liepen met 4 man aan een touw voor een kar. Het ritueel van de straf met de bamboe aanwijsstok krom staan voor in de 6e klas van de heer van Veen en naar rato van het vergrijp minimaal 2 of meer keiharde zwiepen op je billen .

  Koningin Julianaschool, 1937