Cobi Cornelissen

Kent 26 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Cobi Cornelissen en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Cobi Cornelissen heeft 15 klassenfoto's en kent 26 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik heb alleen gedurende mijn kleutertijd op deze school 'gezeten'.

  Ik heb alleen gedurende mijn kleutertijd op deze school 'gezeten'.Ik woonde destijds in de Ruwaardstraat en ging samen met mijn 21/2 jaar oudere zus Ria naar school. Bij ons in de straat woonden ook Jenny Zegers en Mans v.d.Pol. Volgens mij was het was een vrij strenge school. "Netjes zitten" was met de armen op de rug. Juffrouw Dina (Verburg of zoiets)plakte soms een plakkertje op je voorhoofd of neus als je ondeugend was geweest. Ook moest je soms, als je 'stout'was met je hoofd op je armen zitten. Ik moest soms schoolblijven maar snapte niet altijd waarom. Als je jarig was kreeg je van juffrouw de Groot een crepepapieren bloem opgespeld. Apentrots was je dan! Juffrouw de Wit en juffrouw Ootmarsum waren schatten. Het leukste was spelen in het speellokkaal of buitenspelen. In het speellokaal werden spelletjes op de vloer getekend. We speelden o.a. 'drie is te veel', joepie, joepie is gekomen, ' dieffie met verlos'enz.

  Rehobothschool, 1954

  Ik heb alleen maar de eerste klas op deze school gezeten.

  Ik heb alleen maar de eerste klas op deze school gezeten.De naam van de juf was dacht ik Weber. Ons leesboekje ging over Eef en Aaf.De moeder van een jongen(Hans?) uit mijn klas was juffr.Schipper van klas 3.Bij hem ben ik op een verjaardagsfeestje geweest.Was heel leuk, want er werden plaatjes vertoond met een toverlantaarn! Namen die ik me nog herinner: Atie van Dalen, Jaap Tromp, Willie Mes. In de zomervakantie verhuisde ik naar Overschie.

  Ds. C. Bruntschool (voorhee..., 1956

  Te mogen helpen in de 1e klas bij ziekte van de leerkracht is o.

  Te mogen helpen in de 1e klas bij ziekte van de leerkracht is o.a een van mijn leukste herinneringen. Ook de bel mogen luiden bij het 'aangaan' van school.De schooltuintjes aan de overkant van de Schie, spelen op het speelplein. Hoofd was in die tijd de heer van Noordwijk. Meester v/d Meer en meester van Mechelen vond ik heel aardig. Juffrouw (vd?) Beek gaf menigeen een draai om de oren.

  Ds. G.A. van de Hooftschool, 1957