Bekijk het volledige profiel van ans lagerman en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

ans lagerman heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

In die tijd mocht je naar de k...

In die tijd mocht je naar de kleuterschool als je zindelijk was. Ik was twee jaar en negen maanden. Ik zat bij zuster Gisela, niet mijn lievelingszuster, maar je wist niet beter. Fantje Blom en Sjakie Kluts kregen af en toe flink op hun bliksem. Jongens waren toch als niet haar hobby. Dit was een hoofdstuk wat zij zelf al lang hadden afgesloten. Mijn vriendinnen waren mijn nichtje Willie de Wit en Nanny van Breukelen, een klein donkerharig meisje. Zij vertelde haar moeder hakkelend dat Annie Lagerman (ik) haar schortje vastmaakte. Er werden toen al verhalen verteld uit de bijbel. Zo ook over Jozef die door zijn broers in een put werd gegooid. Omdat je dacht dat het recente gebeurtenissen waren, want wat waren we nou helemaal, zat ik na dit verhaal zelf danig in de put. Volgens mij was het schoolgeld 10 cent in de week. De kinderen waarvan de ouders dit niet konden betalen zaten op de eerste verdieping. Met Kerstmis gingen we met de klas naar de kelder om de beeldjes van de Kerststal te halen. Het lievelingetje van de zuster mocht het kindje Jezus dragen, maar die eer is mij nooit ter beurt gevallen. Verder was het een goede school, want omdat het een Montessori kleuterschool was konden we lezen en schrijven toen we naar de basisschool gingen. Ans Lagerman

2014, ans lagerman

Ik ging naar school met Willy ...

Ik ging naar school met Willy de Wit en Nanny van Breukelen. Lievelingsjuffrouw was juffouw Koenen uit de 4e klas. Van haar Nederlandse taalonderwijs heb ik mij hele leven plezier gehad. Minder plezier had ik bij juffrouw van Geloven 6e klas, maar zij zal het wel goed bedoeld hebben.

2014, ans lagerman

Ik zat op deze lagere school e...

Ik zat op deze lagere school en in de oorlogsjaren op de Ulo. Hoofd van de school was zuster Laura. Onderwijzeressen; juffrouw Smit, juffrouw Ortgies en juffrouw Hendriks. Ik ging naar school met mijn nichtje Wil de Wit en vriendinnetje Nanny van Breukelen. Ik ben 83 jaar en woonde destijds in de Bergpolderstraat. Lieve zuster was zuster Edwarda.

2014, ans lagerman
?