Anja van den Doel

Kent 1 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Anja van den Doel en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Anja van den Doel heeft 20 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  De school was gevestigd in een oud pand, niet ver van het station.

  De school was gevestigd in een oud pand, niet ver van het station. Het was een leuke opleiding met veel praktijkvakken. In onze klas zaten meisjes van buiten Utrecht. Behalve vakken als tekenen, handvaardigheid, muziek en methodiek/didactiek, herinner ik me de gymnastieklessen van een jonge leraar, die later iets kreeg met een meisje uit onze klas, en natuurlijk de gezellige vrije uurtjes in het oude centrum van de stad. Een hoogtepunt was de zeilweek in Langweer. Helaas komen er weinig namen van klasgenoten boven. Met Carla Boot was ik goed bevriend. We zaten ook samen op de Ichthus ULO en het koor "De Lenteklokjes". Met Diny Ortelee zat ik vaak in de trein en speciale herinneringen bewaar ik aan m'n vriendschap met Leny Duiveman. Wie frist mijn geheugen verder op??

  Marnixkweekschool, 1970

  Vooral de sfeer van de school komt meteen boven; een oud, maar gezellig gebouw.

  Vooral de sfeer van de school komt meteen boven; een oud, maar gezellig gebouw. In de pauze kochten we Golden Wonder chips. Tijdens de lessen van Meneer Bos zaten we in het houten bijgebouw. Hij gaf Duits en Geschiedenis. Hij hield van zingen en nam soms z'n gitaar mee. Ik herinner me hem en meneer van der Roest - die Engels gaf - het best. Nooit gedacht dat ik later zoveel plezier zou hebben van zijn lessen! De jaren op de Ichthusschool brengen ook leuke herinneringen terug aan de danslessen bij v.d Moezel en zomerse dagen op het kleine grasveld in zwembad de Hoorn. Klasgenoten die ik me o.a. herinner zijn Carla Boot, Desiree Hofland, Irene Hoogendijk, Marjon Ambachtsheer, Bert Buurman, Ruud Kroon en Jan Vis.

  Ichthus MULO ULO MAVO, 1966

  Vaak liep ik samen met m'n vriendinnetje Jannie Duin langs de Aarkade naar school.

  Vaak liep ik samen met m'n vriendinnetje Jannie Duin langs de Aarkade naar school. Daar herinner ik me de speelplaats met de glijbaan en de kruiwagentjes. Er was ook een stapel oude autobanden. Om daarmee te spelen vond ik griezelig, want de toren viel wel eens om als er iemand inzat. Het Sinterklaasfeest maakte grote indruk. Dan liepen de Zwarte Pieten op het dak van de fietsenstalling en dansten ze met ons in de kring. Sinterklaas herinner ik me als een strenge man en ik was heel opgelucht als mijn beurt voorbij was. Spelen met klei en zingen in de kring deed ik graag. Mijn lievelingsliedje was "Onder hele hoge bomen, in een groot kabouterbos..." Ooit maakten we een wandeling met de klas naar het Bospark, waar we elkaar wijsmaakten dat we kabouters onder de struiken zagen. We gingen op een vaste tijd in de rij naar de wc. De deurtjes bleven open zodat iedereen je zag zitten. Ik hield het dus liever op. Voor moederdag maakten we eens een mapje voor naalden en spelden van gevlochten raffia. Ik had er erg m'n best op gedaan en weet nog hoe verdrietig ik was toen bleek dat de juf voor mij het mapje van iemand anders had ingepakt.

  Nutskleuterschool, 1957

  ?