Anja Haasbeek

Kent 0 personen

DIVORCED , 1 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Anja Haasbeek en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Anja Haasbeek heeft 19 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  K ter Laan School Bezemstraat.

  K ter Laan School Bezemstraat. De eerste twee klassen op deze school heb ik doorgebracht aan Korte Lombardstraat. Daar was de school voorheen gevestigd. In 1952 is de hele school verhuisd naar het pand aan Bezemstraat. Voorheen was dat een joodse school. Ook een school uit de laan kwam er bij. Als kindzijnde dacht ik altijd dat de school hier haar naam aan te danken had. Namelijk de K, van de Korte Lombard straat en de Laan van de Laanschool. Weet intussen natuurlijk beter. De school is vernoemd naar de taalkundige, onderwijzer, socialistische burgermeester en politicus, de toentertijd nog in leven zijnde Kornelis ter Laan. In 1963 is deze schrijver van diverse Groningse taalkundige boeken , woordenboeken en encyclopedieën, ooit geboren in bittere armoede en sociale wantoestanden overleden. Zijn in brons gegoten beeltenis staat in zijn geboortedorp Slochteren. Van de onderwijzers op deze school kan ik mij herinneren, Juf Steenbergen, Meester v d Pelt en Meester Lans. Klas of schoolgenootjes o.a. Nata Strauss, Evelien Pool, Eleonore v d Bogaert, Clara Schuitenmaker?, Elske Jongeneel, Rieki Bovet, Marianne v d Laan, Saskia v d Meer, Trees Pijnacker, Joke Blouw, Louis de Vrueh, Bart Belderbos, Dirk v d Mark, Jaap Haas, Hans Hooimans en Rainer Schweitzer?? Zijn vader is eens op de vuist gegaan met meester v d Pelt.

  K. ter Laanschool, 1950

  Ik zoek een jongen waarvan de vader in 1957 of 1958 een filmopname heeft gemaakt van een schoolfeest, ter gelegenheid van waarschijnlijk het afscheid van de 6de klas.

  Ik zoek een jongen waarvan de vader in 1957 of 1958 een filmopname heeft gemaakt van een schoolfeest, ter gelegenheid van waarschijnlijk het afscheid van de 6de klas. Ik vermoed dat het dezelfde vader is die ook ooit het huwelijk van Meester Schutte heeft gefilmd Ik heb leraar Schutte gesproken en volgens hem heeft de vader van ene Kruithof zijn huwelijk gefilmd. Het feest werd gegeven in de gymzaal van de lagere school aan de Capadosestraat. Een foto van die de afscheidsavond, die ik kort geleden van Louis Schutte heb gekregen, is te vinden bij mijn foto's. Wie Oh wie kan mij helpen. Voor verdere herinneringen over deze school. Lees mijn verhaal "Vakmanschap is Meesterschap” bij verhalen

  Withuysschool, 1956

  Ik heb niet op deze school gezeten, maar wel in hetzelfde gebouw namelijk op de bovenste verdieping.

  Ik heb niet op deze school gezeten, maar wel in hetzelfde gebouw namelijk op de bovenste verdieping. De Withuys school zogezegd. Maar mijn nichtje Hennie Koster zat wel op deze school. In de 6de klas spijbelde we vaak. Ik ging dan niet naar school . Daarna ging ik haar ophalen met de mededeling dat ze thuis moest komen omdat haar moeder ziek was. Die was aan het werk, dus hadden we het huis voor ons zelf. Totdat haar grote broer er achter kwam, en ons ieder morgen naar school bracht. Toen was het spijbelen afgelopen.

  Dr J. A. Gerth van Wijkschool, 1956