Ad Vijverberg

Kent 1 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Ad Vijverberg en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Ad Vijverberg heeft 13 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik herinner mij zuster Theresina en juf Riet.

  Ik herinner mij zuster Theresina en juf Riet. Midden op het schoolpein was een enorme zandbak waar we soms in mochten spelen. De schoentjes en sokken moesten uit en werden dan op een lange rij voor het gymzaalgebouw gezet wat haaks op de klaslokalen stond,zie foto. De juf had een emmer met (leiding?) water waar zij een fles limonadesiroop in leeg schonk. Uit de emmer schepte zij dan met bekertjes de limonade voor ons. Dat was echt genieten in de zon! Achter het schooltje stond een blokhut met speelmateriaal die af en toe van slot ging in de pauze. De skelters (trapauto's) waren erg populair want er werd altijd om gevochten. Onlangs was ik in de buurt maar de school stond er niet meer.

  sint Jozef kleuterschool, 1966

  In de 4e klas bij Meester Steensel ging het leren niet al te best.

  In de 4e klas bij Meester Steensel ging het leren niet al te best. Ik ben toen niet over gegaan. Voor mijn gevoel kwam ik hierna in een klas met allemaal jonge broekies te zitten zoals Gerard Ton ;-) Wat ik ook kan herinneren is dat als je bij Meester Steensel erg je best deed dan mocht je een periode lang de zilveren mini euromast op je schoolbankje zetten. Ook opvallend in die tijd waren de verjaardagscadeau’s die rokende leraren kregen. Ze konden van al die asbakken, zware shag en pakjes sigaretten een winkeltje beginnen. Meester Gerritsen van de 6e klas herinner ik me nog steeds met een niet brandend shagie aan zijn onderlip hangend en dat er wonderbaarlijk nooit afviel. Jammer dat andere klasgenoten geen foto’s geplaatst hebben tot nu toe.

  St. Leonardusschool, 1967