1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende

De koning door de jaren heen

Willem-Alexander Claus George Ferdinand, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg is sinds 30 april 2013 Koning der Nederlanden en viert op 27 april zijn 50e verjaardag.

Wij vonden een aantal foto's van de koning als baby, kind en tiener. Bekijk deze leuke foto's van de koning door alle levensfasen heen!

1967

1978

1980

1984

1985

2003

Verjaardag van de koning en koningin!

Wie herinnert zich nog de twee zoenen die Beatrix kreeg? Of het wc-pot gooien van Willem-Alexander?

Wij verzamelden een aantal opvallende, leuke en minder leuke beelden van Konings- en Koninginnedag door de jaren heen.

Herinner jij je al deze momenten nog?

Zo zag Koninginnedag er vroeger uit

Koningsdag staat alweer bijna voor de deur. Koning Willem-Alexander viert dit jaar op 27 april zijn 50e verjaardag. Om zijn verjaardag te vieren nodigt de koning 150 gasten uit voor een diner op het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Na dit feestelijke diner wordt het Paleis 50 uur onafgebroken opengesteld voor het publiek. In 1969 vierde zijn oma Koningin Juliana haar 60e verjaardag met een defilé op Paleis Soestdijk. De hele Koninklijke familie was hierbij aanwezig.

Wij vonden het leuk om beelden van een jonge Koning Willem-Alexander te zien.

Hoe vierde jij vroeger Koninginnedag?

Koffie doet groeien!

1 april is alweer voorbij maar toch wilden wij dit grappige verhaal van SchoolBANK'er Paul graag delen.

Heb jij vroeger ook wel eens een goede grap uitgehaald? Wij zijn benieuwd. Stuur jouw verhaal naar service@schoolbank.nl

Elk jaar, met 1 april, probeer ik een originele grap te bedenken voor mijn groep kinderen. Dat valt niet mee, want de kinderen zijn op zo'n dag heel gespitst op 1 aprilgrappen. Vanaf het luiden van de schoolbel zijn de grappen niet van de lucht. "Meester, uw veter zit los." Voor de grap kijk je dan even naar je schoenen (met klittenband), zodat de grappenmaker ook nog een beetje lol heeft. In voorgaande jaren had ik geslaagde grappen kunnen bedenken. De kinderen verwachtten dit jaar ook weer een 1 aprilgrap van de meester. Maar de meester vertelde dat hij geen 1 aprilgrap had bedacht. En dat was geen grap.

Na de pauze diende de 1 aprilgrap zich, letterlijk, op een presenteerblaadje aan. Twee moeders van de schooltuincommissie kwamen de klas binnen met verschillende bakjes aarde op een dienblad en een zakje zaden. Het grote zaad liet ik verschillende kinderen in de aarde stoppen, vijf in elk bakje. Terwijl de kinderen weer aan het werk waren, goot ik mijn bakje koffie (was toch al koud) over de bakjes aarde. Eén jongen in de klas merkte het op: "meester, waarom giet u er koffie op?" "Wat zeg je?" vroeg ik, om de aandacht van alle kinderen te wekken. "Waarom giet u koffie op de bakjes?" "Weet je niet dat koffie de groei stimuleert", antwoordde ik, het laatste restje koffie over de aarde uitgietend. "De zaadjes worden sneller een plantje." Dat werd niet direct geloofd door het overgrote deel van de kinderen. Met een serieus gezicht ging ik verder: "wat zit er in koffie?" "Cafeïne", wist één van de leerlingen te vertellen. "Heel goed! En welke werking heeft cafeïne?" "Cafeïne pept op!" "Juist ja, het heeft een stimulerende werking. Ook bij zaden en plantjes werkt het. Koffie stimuleert de groei. Nooit van gehoord?"

Of de kinderen het geloofden of niet, mijn 1 aprilgrap was geboren. Tussen de middag fietste ik snel naar de bloemist en kocht verschillende bloeiende viooltjes. In de klas knipte ik de bloemetjes eruit en gooide ze weg. Het overgebleven groen plantte ik in de bakjes, in ieder bakje vijf.

Nog niet iedereen was binnen toen een kind de plantjes ontdekte en enthousiast riep: "Meester, het heeft gewerkt!" "Wat heeft gewerkt?" vroeg ik quasi onwetend. "De koffie!" De kinderen kwamen rond de bakjes met groen staan. Verbazing en enthousiasme vulden het lokaal. "Dat ga ik thuis ook proberen!" opperde een kind.

Op het moment dat een van de kinderen onraad rook, maande ik een ieder te gaan zitten. Op het digitale schoolbord had ik de eerste les van de middag voorbereid. Ik 'onthulde': GROND + ZAADJES + KOFFIE = ... 1 APRIL !

Sommigen geloofden niet dat het een grap was. Anderen voelden zich zo stom. "Maar u zei" protesteerde er één, "dat u geen 1 aprilgrap had bedacht. "Dat had ik ook niet," glimlachte ik, "en dat is geen grap." "Maar die plantjes dan?" "Die heb ik even snel bij de bloemist gehaald, tussen de middag." En het was nog lang onrustig in de klas, die middag op 1 april...

Dit verhaal is ingestuurd op 4 maart door Paul Suijk.

3,9 graden met pasen!

Pasen staat weer voor de deur. Ieder gezin heeft zijn eigen gebruiken en tradities om dit te vieren. Paaszondag is een dag die in veel gezinnen begint met het verstoppen en zoeken van paaseieren. Gevolgd door een paas-ontbijt of -brunch. Op een aantal plekken in het land worden grote paasvuren aangestoken. Vele gaan naar de kerk of bezoeken populaire plekken als de Keukenhof.

Weet jij nog hoe jij vroeger pasen vierden? Verschilt dat veel met tegenwoordig?

Wij hopen niet op hetzelfde weerbeeld als in 1964...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende
 
 

Wat is er van je geworden?

Was je vroeger een nerd? Een nozem? Of gedroeg je je zo onopvallend mogelijk? Wat was je kledingstijl en wat wilde je worden?

 

Wat is er van terechtgekomen? Wat voor type ben je nu en in welke branche werk je? Vul het in en vergelijk Vroeger en nu!