Succesverhalen dankzij SchoolBANK!

De succesverhalen van SchoolBANK

Ook een hernieuwde kennismaking op SchoolBANK? Schrijf ons jouw verhaal, we zijn benieuwd! Lees hier wie elkaar al op SchoolBANK terugvonden.
 
 

Sta jij ook op een klassenfoto?

Meer dan een kwart miljoen klassenfoto's doorbladeren is niet nodig! Bij Klassenfoto's doorzoeken vul je jouw naam in, of die van iemand anders, en we zoeken het voor je op!

 

 
 

"Ik zat in de eerste klas en hij in de vierde..."

Ook ik ben mijn grote liefde tegengekomen op SchoolBANK! En wel op een bijzondere manier. Wegens diverse verhuizingen heb ik op een paar verschillende scholen gezeten. Eén daarvan was in Friesland. Om mijn profiel op SchoolBANK te completeren, plaatste ik een jaar of vier geleden een - door mijn vader gemaakte - foto van deze school in mijn SchoolBANK. Daar kwamen wat reacties op van iemand die ook op die school gezeten had. Ik zat destijds in de eerste klas en hij al (!) in de vierde. We zagen elkaar dus niet staan. Kennelijk moest daar een halve eeuw overheen gaan...

Maar na een leuke correspondentie groeide beetje bij beetje een warm gevoel van respect over en weer. Dit mondde uit in boswandelingen, een voorzichtige Waddenvakantie en nog een Waddenvakantie...Tja, en toen sprong het kennelijk onvermijdelijke vonkje over en weer.

In de lente van 2013 gaan wij samen onder één dak verder. En ben ik de gelukkigste vrouw van de wereld met de liefste man die er bestaat.

Joyce

Heel ver weg en door Schoolbank toch dichtbij!

Een waargebeurd SchoolBANK verhaal

In 1962 emigreerde Anja, het mooiste meisje van de klas, met haar gezin naar Australië. Haar klasgenootje Johan blijft in Nederland. Het leven gaat door. Totdat Johan, 45 jaar later, op het idee komt een reünie te organiseren via SchoolBANK.nl. Met klasgenoten van zolang mogelijk geleden. Via Schoolbank legt hij redelijk snel contact met een 15- tal klasgenoten van zijn oude basisschool, waaronder Anja…

Anja, die op dat moment nog steeds in Australië woont, reageert zeer positief. Er ontstaat een intiem e-mail contact tussen de twee. Niet veel later dwingen familieomstandigheden Anja Nederland te bezoeken. Johan haalt haar op van het vliegveld en samen bezoeken zij haar zieke moeder. Tijdens haar verblijf in Nederland ondernemen Johan en Anja diverse leuke activiteiten. De vonk slaat over! Dat ze een goed stel vormen wordt helemaal duidelijk wanneer Anja’s moeder komt te overlijden en zij samen met Johan de begrafenis begeleidt. Ook emotioneel blijken Anja en Johan twee handen op een buik.

Johan vertelt: “Na de reünie is alles in een stroomversnelling geraakt en werd ik uitgenodigd naar Australië te komen. Hier woonde Anja boven in de bergen, grenzend aan het National Park Blue Mountains. Geen moment heb ik getwijfeld. Ik heb direct mijn koffer gepakt. We hebben toen een geweldige tijd gehad en een rondreis gemaakt door Australië in 4-wheel drive. We sliepen samen in een tentje, ver van de bewoonde wereld in de National Parks. Romantischer kon bijna niet!

Maar ja, het afscheid kwam eraan en wat moet je als verliefde eind 50-ers? Nu, we hebben de rondreis binnen een half jaar nog eens overgedaan. En om een lang, prachtig en romantisch verhaal kort te houden: Anja heeft haar prachtige huis in de Blue Mountains verkocht en stond op een prachtige dag in januari 2009, met een strak blauwe lucht in Zoetermeer. Ze is bij mij komen wonen.”

“Sindsdien genieten we samen van al de mooie dingen en trekken er regelmatig op uit! Wat een geluk!”

Koningin Beatrix terug op het Baarnsch Lyceum

BAARN - ,,Als u straks weer wegrijdt, kijkt u dan bij de Naald even naar rechts, naar paleis Soestdijk. Doe dan uw ogen even dicht, ga 55 jaar terug in de tijd, en zie u zelf weer uitgelaten fietsen van het Incrementum naar huis. Als u dan uw ogen weer opendoet, ziet u misschien opnieuw kinderen uitgelaten naar huis fietsen. Maar dan 55 jaar later.’’

Het Baarnsch Lyceum en koningin Beatrix hebben een bijzondere band met elkaar, rector Henk van Ommen kon en wilde er dinsdagmiddag niet aan voorbijgaan. En gelijk heeft-ie. De koningin is oud-leerling van Het Baarnsch Lyceum (ze kreeg les in dependance het Incrementum), ze is oud-preses van de mede door haar geïnitieerde schoolraad, haar zussen gingen er naar school, haar zoons Willem-Alexander en Friso kregen les op het lyceum, en samen met prinses Margriet en koningin Juliana opende Beatrix ruim veertig jaar geleden ook al het vorige gebouw van Het Baarnsch Lyceum.


Wat dat betreft ging Beatrix dinsdagmiddag op herhaling, want ook dit keer viel haar de eer te beurt om de nieuwbouw van het lyceum - en die van buurman Waldheimmavo - te openen.

Bron: De Gooi- en Eemlander, 25 oktober 2011.

"We hebben nu een paar keer een borrel gedronken en lekker bijgepraat over vroeger"

Als je ouder wordt, dringt langzaam het besef tot je door dat de mensen uit je leven weg kunnen vallen. De afgelopen jaren heb ik al veel vaker dan me lief is familie, bekenden of goede vrienden moeten begraven. Je vertrouwde wereldje wordt op deze manier steeds kleiner en kleiner.

Een maandje geleden gebeurde er echter iets opmerkelijks. Bij mijn oude school op SchoolBANK zag ik dat een jeugdvriend zich had aangemeld die ik sinds net na de oorlog niet meer gezien had. Hij was toen naar Noorwegen verhuisd en ik kon me eigenlijk niet voorstellen dat dit de Herman van vroeger zou zijn. Na wat berichtjes over en weer bleek dit toch het geval. Hij bleek zelfs bij mij in het dorp te wonen! We hebben nu een paar keer een borrel gedronken en lekker bijgepraat over vroeger. Binnenkort gaan we naar mijn stamcafé voor een lekker potje biljart. Zo is dankzij SchoolBANK mijn vertrouwde wereldje ineens weer wat groter geworden! SK

"Het klikte alsof we vorige week nog bij elkaar op de koffie waren geweest"

Gisteren heb ik Marian en Liesbeth naar het vliegveld gebracht. Zo'n anderhalf jaar geleden vonden Marian en ik elkaar terug via Schoolbank. We hadden vijftig jaar eerder bij elkaar op school gezeten. In de tussentijd kreeg Marian ook contact met Liesbeth en zij gaf mij dit adres ook door.

Hoewel ik haar niet meer helemaal voor de geest kon halen, werd het wekelijkse contact iets om naar uit te kijken. Zo'n half jaar geleden vroegen zij of ik het leuk zou vinden als ze naar Madrid zouden komen, de stad waar ik al 38 jaar woon. Het leek me een geweldig idee en uiteraard bood ik aan als gids op te treden. We hebben hier vervolgens vier geweldige dagen gehad. Het klikte alsof we vorige week nog bij elkaar op de koffie waren geweest. Veel gezien, heerlijk gegeten en natuurlijk alle oude koeien uit de sloot gehaald. Zij vonden het ook allemaal heel geslaagd en dit gaat zeker een vervolg krijgen! LG

"Toen ik hem zag waren er gelijk die kriebels in heel mijn lijf!"

Na 33 jaar kreeg ik contact met een jongen uit de vijfde klas. Hij was toen al ontzettend verliefd op mij. Zelf was ik iets ouder en zag hem als een lieve jongen, maar meer ook niet. We gingen regelmatig naar de speeltuin en het was altijd gezellig. Na 33 zag ik zijn naam staan en stuurde hem een kattebelletje. Hij reageerde zowaar en we stuurden elkaar emails waarin we lekker bijkletsten over al die jaren uit het verleden. Onze harten warden langzaam ook warmer en ik keek met spanning uit naar onze ontmoeting. Toen ik hem zag waren er gelijk die kriebels in heel mijn lijf! We wandelden en we genoten van elkaar. Het was net of we altijd bij elkaar waren geweest.

Bij die ene ontmoeting bleef het niet. We waren echter allebei getrouwd, hoewel mijn huwelijk toch niet veel voorstelde en mijn man mij weinig liefde gaf en ik niet kon ontvangen, was dit in alles helemaal anders.

We willen nu samen verder want we kunnen geen dag zonder elkaar. Op een dag zullen we trouwen. Helaas moeten we nog een zware weg afleggen, maar ik zie ons al lopen op het strand en kijk vol verwachting naar de toekomst! LR

"Sinds die hernieuwde ontmoeting is de verliefdheid weer terug alsof die nooit weg is geweest."

Inmiddels heb ik alweer ruim een jaar verkering met Leo. We kenden elkaar van 4 Havo, Vliegenbosschool Amsterdam Noord in1975. Het begon voorzichtig met emailcontact toen Leo zich had aangemeld op Schoolbank eind 2007. Na twee maanden gezellig contact, kwam de aap uit de mouw: Hij was toen verliefd op mij, en ik op hem. Maar in die tijd waren we allebei te verlegen om er iets mee te doen en we raakten elkaar uit het oog door een schoolwisseling.

Eigenlijk was ik 'niet beschikbaar' maar we spraken wel af om een dagje samen rondlopen in onze oude buurt en bij de school die er inmiddels niet meer is. Na het doorlezen van mijn dagboeken uit die tijd, kwam de heftigheid van de verliefdheid destijds weer helemaal bij me terug en hoopte ik dat, alhoewel het uiterlijk veranderd zou zijn, het gevoel hetzelfde zou zijn gebleven.

Sinds die hernieuwde ontmoeting is de verliefdheid weer terug alsof die nooit weg is geweest. Maar dit keer was ik de verlegenheid na 30 jaar levenservaring wel te boven gekomen en konden we eindelijk de daad bij het woord voegen. Ik moest wel scheiden van de man die ik 25 jaar kende maar voelde me toch weer zo jong en vrij als 30 jaar geleden.

Heel veel complimenten krijg ik sinds die tijd. Men vindt mij er veel stralender uit zien! Het benauwende van de oude relatie losgelaten, geniet ik nu van de liefde van iemand die mij helemaal neemt zoals ik ben, en dat voelt fijn! AR

"Het moest ongetwijfeld zo zijn dat we elkaar toch weer tegenkwamen."

De dag van toen staat in mijn geheugen gegrift. De deur van klas 5 ging open. Meneer Geurts kwam naar binnen met in zijn kielzog een jongen met blond krullend haar en prachtige blauwe ogen. Een nieuwe leerling, die ook nog over een gulle lach en de nodige muzikaliteit bleek te beschikken! Ik vond hem leuk en dat was wederzijds. Vanaf dat moment werd elke dag naar school gaan een klein feestje.

Ook na de lagere school wisten we elkaar te vinden. Tot hij naar een andere stad verhuisde en ik niets meer van hem hoorde. Dat was behoorlijk slikken. Op mijn veertiende ging ik werken in een kindertehuis. Mijn bazin daar hoorde mijn verhalen aan over mijn vriendje. Ze schreef hem een brief en weldra kwam er tussen hem en mij een briefwisseling tot stand. Vrolijke brieven waar ik elke keer weer naar uit keek. Op een gegeven mocht ik carnaval komen vieren bij hem thuis. Prachtige dagen en eenmaal weer thuis bleef het carnavalslied, “Ziet de boerinnekes”, door mijn hoofd galmen.

Maar helaas, de brieven kwamen niet meer. Het was voor mij duidelijk, onze kalverliefde was bij hem gedoofd. Jaren later trouwde ik en weer jaren later trok ik de stoute schoenen aan en schreef hem een brief. Ondanks het feit dat ik gelukkig was (en nog ben) met mijn man, bleef er een klein plekje over voor mijn eerste liefde. Er was kort contact. Hij trouwde met een meisje wat ook bij ons op school gezeten had. Weer jaren later nam ik contact met hem op. Op een dag werd er aangebeld. Ik opende de deur en zei: “dag meneer!”. Dezelfde gulle lach klonk. Mijn oude vriend stond voor mijn neus, nog steeds een kanjer. Telefonisch hielden we een poosje contact. Ook dat verwaterde.

Tot ik op de SchoolBANK terecht kwam. En wie stond er op? Juist, mijn eerste liefde. Heel wat ouder geworden. Het moest ongetwijfeld zo zijn dat we elkaar toch weer tegenkwamen. Ook hij reageerde heel leuk en we mailen naar elkaar.

Naast mijn grote liefde heeft deze oude liefde nog steeds een plekje in mijn hart. Het geeft mijn oude dag net even dat extra tintje! LM

"Helaas is onze lagere school afgebrand, maar wij hebben wel voor het hek herinneringen opgehaald. "

Ja ook Yvonne en ik hebben elkaar weer na ruim 40 jaar weer gevonden via Schoolbank.nl! Wij zaten samen op de Mariaschool in de Tasmanstraat in Den Haag. Yvonne is nu 54 jaar en ikzelf word volgende maand ook 54.

Wij gingen heel veel met elkaar om en sliepen vaak bij elkaar. Oktober 2008 was ik zeer verrast toen ik een berichtje ontving van SchoolBANK. Aangezien ik geen lid meer was, ben ik direct lid geworden om te reageren.

Ik heb Yvonne een berichtje gestuurd en zij heeft direct telefonisch contact met mij opgenomen. Wij hebben een afspraak gemaakt en hebben op onze eerste afspraak door heel Den Haag gelopen, waar wij als kind gespeeld en gelopen hadden. Helaas is onze lagere school afgebrand, maar wij hebben wel voor het hek herinneringen opgehaald.

Al wonen wij nu ver uit elkaar, Yvonne in Voorburg en ik in Noord Brabant, we gaan weer als oude maatjes goed en vaak met elkaar om! Iedereen schiet ons weer door ons geheugen heen en tot de dag van vandaag kunnen wij heerlijk samen de oude (school)herinneringen ophalen. Regelmatig gaan wij samen de site op van SchoolBANK en bekijken dan onze schoolfoto's en proberen het “wie-is-ook- alweer-wie-spel’’ op te lossen.

Wij hebben elkaar de belofte gedaan elkaar nu niet meer uit het oog te verliezen! LS

"We hebben ons eigen leven, maar het gevoel voor mij is nog daar. "

Ik heb door SchoolBANK de broer van mijn eerste liefde gevonden. In die tijd was ik maar 10 jaar oud. Over de jaren (tot ik 37 was) had ik hem een paar keren gebeld voor een klein "hoe gaat het met je" gesprekje toen ik weer naar Holland kwam want ik zat later in Canada. Ik zag hem de laatste keer toen ik 17 was en verhuisde naar Canada.

Ik weet een keer bleef ik maar guldens in the telephone machine te gooien in Holland om te kunnen blijven praten en nam ook de guldens die m'n moeder in haar portemonnee had tot 14 de laatste was en ik goodbye moest zeggen. Dat was in 1987. We waren allebei getrouwd nu. Dat was de laatste keer dat we praten. In de tussentijd is hij bekend geworden in Holland voor een bepaalde sport (heb ik nu uitgevonden alhoewel hij deed die sport sinds ik hem kende vroeger). Ik heb hem nooit vergeten en was weer op zoek over de jaren ( hij was verhuisd weer). Ik vond zijn broer's naam op SchoolBANK en vroeg of hij inderdaad zijn broer was. Ja, oh hoe heerlijk! Ik kreeg de email addres van mijn eerste liefde en sinds Dec 1 2008 heb ik weer contact. We hebben ons eigen leven, maar het gevoel voor mij is nog daar. Hij is niet getrouwd nu maar ik wel, dus we zijn goede vrienden en voor mij is iets dat " een open wond was" een beetje gevuld. Ik zou hem graag weer willen ontmoeten en een goed omhelzing geven maar we zien wel. Hij houd niet veel van schrijven maar ik weet nu waar hij is en dat zal genoeg moeten zijn. NvS

Klik hier voor succesverhalen uit ons archief