SchoolBANK TV

Hier kun je exclusieve video's kijken die gemaakt zijn door SchoolBANK. Hier verschijnen regelmatig nieuwe filmpjes. Houd deze pagina dus in de gaten! Heb je suggesties? Laat het ons weten!

Glennis Grace over kattenkwaad

Glennis Grace vond de tijd op basisschool het allerleukst, ook al werd ze regelmatig de klas uitgestuurd. Ze was naar eigen zeggen dan ook een "pittig kind".

Nick en Simon terug naar school

De Volendamse zangers Nick en Simon blikken samen met SchoolBANK terug op hun eigen schoolperiode. Op het Don Bosco College in Volendam zongen ze samen hun eerste noten en kwamen ze ondanks hun zesjeshouding zonder kleerscheuren alle klassen door. Als ambassadeurs van Edukans zetten zij zich bovendien in voor goed onderwijs voor kinderen in ontwikkelingslanden.

Zij vonden elkaar terug via SchoolBANK: Julie en Louis

Hij schreef nog elk jaar haar verjaardag in zijn agenda, ook al zaten ze niet meer bij elkaar in de klas. Jaren later ontmoetten ze elkaar via opnieuw SchoolBANK. Het was meteen weer raak… Samen met SchoolBANK gingen ze terug naar hun oude school.

Anita Witzier scoorde de leukste jongen van het klassenfeest

Na haar eerste klassenfeest was het klasgenoot Jan die haar naar de pont bracht: "de leukste jongen van de klas!" Wat ze wilde worden? "Iets met Star Trek of ruimtereizen". Tegenwoordig maakt ze het programma Memories bij de KRO, waarin oude geliefden herinneringen ophalen.

Antonie Kamerling over zoenwedstrijdjes: "Dat ging helemaal nergens over"

Antonie was een brave leerling, totdat hij naar de middelbare school ging. Regelmatig werd hij de klas uitgestuurd of deed hij mee aan zoenwedstrijdjes. Op het moment dat deze video is gemaakt, was Kamerling ambassadeur voor de actie 'Heel Nederland deelt uit' van Edukans. Want kinderen in Malawi hebben ook recht op onderwijs.

"Wie leert er tegenwoordig nog breien?"

SchoolBANK TV was onlangs bij de KreaDoe, de grootste hobbybeurs van Nederland. Daar vroegen we standhouders naar hun ervaringen met schoolvakken als handenarbeid, knutselen en tekenen. Krijgen kinderen nog wel de kans om creatief te zijn? "Het moet altijd zo worden als de juf het in haar hoofd heeft."

SchoolBANK op de 50PlusBeurs

SchoolBANK was aanwezig op de 50PlusBeurs. De bezoekers konden vragen stellen, verhalen vertellen en een oproep doen naar hun oud-klasgenoten. Hier zie je het resultaat!

Rob Kamphues

Zijn plan was al snel duidelijk: zijn studie laten mislukken om cabaretier te kunnen worden. Hij ergert zich aan reünies waar het met iedereen altijd goed lijkt te gaan. “Terwijl je weet dat dat niet zo is.” Voor Rob een reden om het programma ‘De Reünie’ te maken, waarin echte verhalen aan bod komen.

Bij Henk Westbroek "stond de brug altijd open"

Henk Westbroek had altijd een 10 voor spijbelen, maar heeft toch erg goede herinneringen aan zijn schooltijd. Zo leerde hij op school Henk Temming kennen, waarmee hij Het Goede Doel begon. Bekijk het interview met Henk dat vol zit met leuke anekdotes!

Erik de Zwart was "extreem lui"

Erik de Zwart was naar eigen zeggen "extreem lui" en haalde ooit zelfs een -4 voor een tentamen Duits. Desondanks is het later toch nog helemaal goedgekomen!

"Mijn favoriete vak was pauze"

Mark King, de zanger en basgitartist van Level 42, heeft goede herinneringen aan zijn schooltijd. Vooral het sociale aspect sprak hem aan, de lessen vond hij minder. Zijn favoriete vakken waren dan ook "break time" en "lunch time"...
De beelden van het concert komen van de DVD: Level 42 – Live At Wembley.

Freek was een brave leerling

Freek Bartels speelt Joseph in de musical 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat'. SchoolBANK was benieuwd naar zijn schoolherinneringen. Was hij vroeger ook al zo bezig met muziek?

 
 

BN'ers in hun jonge jaren

Benieuwd hoe Jan-Peter Balkenende, Georgina Verbaan en Caroline Tensen er vroeger in de klas uitzagen? Op SchoolBANK staan veel klassenfoto's van bekende Nederlanders. Neem eens een kijkje en probeer ze te herkennen!