Ontdek PLUS

Prins Willem Alexanderschool

Rembrandtlaan 18 in Sprang-Capelle, ( Toon op kaart )

272 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Prins Willem Alexanderschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Prins Willem Alexanderschool foto

Op Prins Willem Alexanderschool vind je 55 klassenfoto’s en 272 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Het leukst vond ik het kamp dat we met de 6e klas hadden in het gebouw IJsselstein te Hattem.

Het leukst vond ik het kamp dat we met de 6e klas hadden in het gebouw IJsselstein te Hattem

Prins Willem Alexanderschool, 1969

Ik kan me het lokaal van de eerste klas nog levendig voor de geest halen.

Ik kan me het lokaal van de eerste klas nog levendig voor de geest halen. Ik kan me nog herinneren hoe de inkt rook en hoe we moesten schrijven. De hoofdletters vond ik verwarrend en die heb ik later dan ook resoluut veranderd. Er is mij toen wel ingeprent dat mooi schrijven een kunst was en dat was het ook. Ik heb dan ook altijd veel waarde gehecht aan een goed leesbaar en als het kon ook nog een mooi handschrift. In deze klas kwam ook iemand in mijn leven die daarna een grote rol in mijn leven heeft gespeeld, althans emotioneel. Joyce Pichel kwam toen binnen. Pas veel later ben ik er in stukjes en beetjes achter gekomen wat haar achtergrond was. In de tijd dat ik in de eerste klas zat en ook in de verder periode van de lagere school, heb ik mij met haar achtergrond nooit bezig gehouden. Joyce kwam uit Indie, was donker bruin en had gitzwart haar. Dat is mij in de eerste klas bepaald opgevallen. Maar daarna was het kennelijk al snel heel gewoon, en ik kan mij van de jaren daarna ook helemaal niets meer over Joyce herinneren. Die herinnering komt pas weer van aan het einde van de zesde klas, en vooral toen we na moesten blijven voor bijles bij Overweel, omdat zowel Joyce als ik waren uitverkoren om naar de HBS te mogen gaan. We kregen bijles voor het toelatingsexamen. Zowel Joyce als ik moeten voor dat examen zijn geslaagd, want we zijn inderdaad beiden naar de HBS gegaan. Alleen daar hebben we nooit meer in dezelfde klas gezeten. Later hoorde ik dat Joyce in 1969 naar Sprang terug kwam en onderwijzeres werd op deze lagere school. Volgens mijn berekeningen heeft ze van 1969 tot 1975 hier op school gestaan. Ik heb dat zo raar gevonden, dat het eigenlijk nooit echt tot mij doorgedrongen is dat Joyce onderwijzeres geworden is. Ik kon mij dat toen niet voorstellen en ik kan mij dat nu nog niet echt voorstellen. Ondertussen weet ik dat Joyce sinds 1988 geen onderwijzeres meer is en sinds kort heeft ze zich op de tekenkunst gestort. Het jaartallenblaadje geschiedenis van de zesde klas heb ik nog steeds. En ik heb mijn portretfoto van de zesde klas ook nog steeds. Er kwam een fotograaf langs op school, die van alle kinderen een portretfoto maakte en die konden je ouders dan kopen. Ik heb hem dus nog. In mijn latere leven heb ik nogal wat met meester De Vries te stellen gehad. Hij is getrouwd met de moeder van mijn vrouw en daardoor ben ik hem vanaf 1968 tot heden nogal eens tegengekomen. Niet altijd tot mijn genoegen overigens. De Vries leeft nog steeds en zit te wachten op een plaats in Elzenhove. Toch ook weer heel opmerkelijk, de moeder van Joyce woont sinds januari 2006 al in Elzenhove.

Prins Willem Alexanderschool, 1954

Heel veel leuke herinneringen, zoals het 50 jarig bestaan van de OUDE school.

Heel veel leuke herinneringen, zoals het 50 jarig bestaan van de OUDE school. Invoering van de eerste balpennen na de pen en inktperiode. Leuke klasgenoten. Wordt het niet eens tijd voor een reünie?? Waar is iedereen gebleven?

Prins Willem Alexanderschool, 1961