Succesverhalen uit het SchoolBANK archief

<< Terug naar de succesverhalen
Op de middelbare school was ik 'beste vriendin' met P. Veel lief en net zoveel leed gedeeld en vooral veel kattekwaad-voor-gevorderden uitgehaald. Na ons eindexamen (gezamenlijk wild feest!) zijn we elkaar door allerlei persoonlijke omstandgheden 30 jaar uit het oog verloren. Vorige zomer hebben we elkaar weer gevonden, intussen 46 en 47 jaar jong. We wonen vlakbij elkaar en hebben elkaar in alle opzichten weer gevonden, delen herinneringen maar kunnen elkaar ook vinden in het hier en nu. De vriendschap is veelbelovend en we zien uit naar elke afspraak. Zonder Schoolbank was dit contact niet hersteld, ik ben dankbaar!
JL
Ik heb enkele maanden geleden op schoolbank gezocht naar een oude buurjongen en kameraad. Die ik ongeveer 40 jaar niet meer gezien had of gesproken. Heb hem nu gevonden en al enkele e-mails naar elkaar verzonden plus oude foto's. hij komt nu op 15-augustus op bezoek bij mij.
GDVB
Beste mensen, ik heb na meer dan 40 jaar mijn beste schoolvriendin van de lagere school teruggevonden! Het is dus meer dan 40 jaar geleden dat ik haar voor het laatst heb gesproken omdat ik destijds ging verhuizen van Hengelo Overijssel naar Winterswijk in de Achterhoek. Ze was mijn beste vriendin op de lagere school. We hebben intussen al gemaild en foto's over en weer gestuurd, maar de echte ontmoeting zit eraan te komen. Heerlijk, en heel erg leuk en spannend. De vakantie zit er nu tussen, maar het komt er vast wel van. Ik herkende haar niet zo goed terug van de foto. Alleen haar ogen zeiden me wat. Maar goed, het is dan ook meer dan 40 jaar geleden. Ik verheug me er erg op op onze eerste ontmoeting.
MPH
Enige tijd geleden kreeg ik een mailtje met een naam die me echt niet bekend voorkwam. In eerste instantie zei ik als antwoord, sorry ik ken je niet. Het is ook een mensen leeftijd geleden, ze stuurde een oude schoolfoto via schoolbank en kon ik zien wie het was en dan herinner je je dat grote meisje van toen; ze vertelde dat ze niet lang op de lagere school bij mij in de klas had gezeten en nu hebben we foto's van NU aan elkaar uitgewisseld en hebben regelmatig wel kontakt, al was het maar om elkaar leuke ppsjes toe te sturen. Grappig hoe dit ook tot stand is gekomen, we behoren nu al wel tot de "oudere" garde, maar het is leuk te horen wat een ander in het leven zoal gedaan heeft. Het is apart dat we zo via schoolbank met elkaar in kontakt hebben kunnen komen, wie weet volgen er meer bekenden.
LP
Ik heb een aantal klasgenoten gevonden. Met twee heb ik al een ontmoeting gehad en dat is voor herhaling vatbaar. We zijn gewoon verder gegaan waar het 35 jaar geleden is gestopt. Met 3 anderen heb ik email contact gehad. Afwachten of daar nog wat uitkomt.
B
Na enig speurwerk op schoolbank heb ik al negen oude schoolvrienden terug gevonden. Niets bijzonders zou je zeggen. Maar wel als je na 55 jaar met zes oude schoolmaten met wie je in de klas hebt gezeten, een borreltje kan drinken in een van de beroemdste cafe's van Schiedam. Een wonderbaarlijke samenkomst van zes oude krasse knarren enige weken geleden die elkaar meer dan een halve eeuw niet meer hadden gezien. We hadden heel veel te vertellen, veel te lachen en wonderlijke anekdotes op te halen uit onze schooltijd op de St.Bernardusschool in Schiedam. Bijzonder vond ik de verhalen over wat er van de mensen terecht is gekomen. De een hoefde op zijn 38e jaar al niet meer te werken, de ander heeft lange tijd in China gewerkt, en weer een ander was al tien jaar 'buiten' bedrijf en met pensioen. Ruim 55 jaar ervaring lief en leed besproken in een oer-gezellige sfeer met schoolmaten die er allen nog gezond en wel bij zaten alsof gisteren alles was gebeurd. Een fantastische middag ging heel snel voorbij. Maar wel toen we afscheid namen van elkaar met de belofte om het snel weer eens over te doen. Ik moest dit even verhaal kwijt vanwege dat het heel uniek is om na meer dan een halve eeuw elkaar weer gezond en wel terug te zien. Ik heb ervan genoten en met mij ook de vijf andere schoolvrienden. Met groet FL
FL
Ook ik heb enkele jaren geleden mijn klasgenote, tevens buurmeisje terug gevonden via schoolbank na 40 jaar. Samen hebben wij in Amsterdam mijn oude huis, de oude lagere school, de middelbare school enz. enz. teruggezien. Nu komen we een keer per jaar bij elkaar om bij te praten en leuke dingen te bezichtigen. Ook een 3e vriendin hebben wij kunnen traceren. Heel gezellig en het klikte als vanouds.
EV
Dankzij schoolbank heb ook ik een klasgenootje gevonden. We hebben samen op de kleuterschool, de lagere school en de MMS gezeten. 49 jaar vonden we elkaar terug en zijn weer de dikste vriendinnen. Ook onze mannen kunnen het gelijk goed vinden gelukkig. We hebben al menige leuke dag en weekend met elkaar doorgebracht en halen al die leuke en minder leuke herinneringen op. Bedankt schoolbank.
MT
Dankzij Schoolbank heb ik mijn beste vriend van de lagere school (1960-1967) weer ontmoet. Na 34 jaar, hij vertrok in 1974 naar Australie, hebben we juli 2008 samen met zijn vrouw onze herinneringen weer op kunnen halen. Toentertijd was er geen email en we zijn echt het contact 33,5 jaar kwijt geweest. Via zijn broer ben ik via Schoolbank aan zijn email gekomen. En deze zomer (2008) waren hij en zijn vrouw over uit Australie en was het weerzien geweldig.
RBBE
Dankzij mijn beste vriendin op SchooolBANK.nl terecht gekomen. Enkele oud klasgenootjes gevonden en heerlijk "oude koeien" uit de sloot gehaald, geweldig. Na een hele week met één klasgenoot gemaild te hebben elkaar ontmoet om een klassefoto erop te zetten om zodoende zoveel mogelijk klasgenoten bij elkaar te krijgen voor een reünie welke er zeker zal gaan komen. Tijdens deze ontmoeting bleek dat we erg veel gemeen hadden en het klikte vanaf het begin. Nu zijn we niet meer van elkaar weg te denken, wie had dat ooit gedacht!! Schoobank, namens ons beide dank voor deze geweldige site en niet te vergeten natuurlijk S.v.L. voor het onder de aandacht brengen van deze site.
MB
Ik heb niet een maar meerdere vriend(inn)en teruggevonden via SchoolBANK. Zowel van de lagere als van de huishoudschool. Wat leuk zoals die grijze cellen onder die grijze koppen aan ‘t werk worden gezet en waar dan de ene naam voor de andere boven komt drijven. Sommige heb ik nog niet kunnen traceren maar met zijn allen komen we er wel. Dat er een reünie aan zit te komen is logisch maar dat is een kwestie van tijd. Ik heb ook anderen van deze site verteld en ook dat heeft tot resultaat geleid. Dus petje af voor de mensen die dit bedacht hebben.
GERHE
Zoals zo velen hebben ook wij elkaar weer gevonden. Vanaf het eerste e-mailtje via SchoolBANK wisten we dat dit contact nooit meer weg zou gaan. En zo is het ook gegaan. Nu, na 32 jaar, wonen we samen. Een onbegrijpelijk verhaal voor anderen, maar voor ons een logisch vervolg op datgene waar we toen, onbewust, 32 jaar geleden, al de basis voor gelegd hebben.
MICRA
Door de mogenlijkheid dat je op schoolbank.nl een e-kaart kon versturen naar een vriend of vriendin heb ik een kaartje gekregen van een jongen waar ik 20 jaar geleden een jaar lang intensief mee op ben getrokken. Na dat jaar zijn we allebei onze eigen wegen gegaan en getrouwd en kinderen gekregen enz. Ook waren we allebei weer gescheiden.Door het kaartje is er een intensief mail-contact ontstaan en inmiddels zouden we niet meer zonder elkaar willen leven, dus hebben we besloten om te gaan samenwonen. Namens ons allebei: Wij zijn zeer blij met schoolbank.nl !!!!!
MAR
Ik woon al jaren in Californie maar heb door SchoolBank klasgenootjes teruggevonden waar ik nu regelmatig mee e-mail. Vorig jaar waren we in Holland en hebben we met z'n allen een meeting gehad bij iemand thuis. Het was hartstikke leuk. Bedankt SchoolBank!
ABUIZ
Hallo SchoolBank, dank, dank, dank! 2 oud kraamverzorgsters teruggevonden waarmee ik in opleiding zat en mijn allereerste vriendje van de MULO. Met alledrie mail ik regelmatig, het is zoooo ongelooflijk leuk ! Terug in de tijd, het is wel wat voor deze meid!
PEHAU
Ja hoor! Mijn beste vriendin SvH van de Mavo teruggevonden na zo'n 15 jaar. We hebben nu mail-contact en binnenkort zoeken we elkaar eens op. En raad eens; we wonen bij elkaar in de buurt.
MREG
Ik ben er via SchoolBANK eindelijk achtergekomen wie mij 35 jaar geleden een anonieme liefdesbrief heeft gestuurd. Hij zocht namelijk via SchoolBANK contact en vertelde dat hij vroeger verliefd was op mij. Nadat we een maand op msn hadden gezeten, nodigde hij mij uit voor een etentje. Het was gelijk raak. We zijn nu al 2 jaar heel erg verliefd en zien elkaar elk weekend. We hebben ook al plannen om in de toekomst samen te gaan wonen.
ANTOL
Na drie dagen al heel veel contacten met leraren, klasgenoten en leerlingen. Met recht een feest van herkenning. Dit is echt heel leuk!
ELLOU
Een tijd geleden heb ik mij dan ook opgegeven voor schoolbank.nl om die oude klasgenoten en vriendinnetjes terug te vinden. Nou, dat is me gelukt hoor. Na 43 jaar heb ik mijn oud-klasgenootje weer gevonden uit Nieuw Guinea waar wij in Ifar woonden. Ook heb ik een aantal andere klasgenoten gevonden van de school in Deventer. Een mooie site waar je veel mee kunt. Leuk en veel succes nog.
FWBAK
Beste mensen van SchoolBANK, wat een geweldige site. Via mijn oom ben ik bij jullie terecht gekomen. Ben nu al weer een tijdje lid en met succes. Ik heb een aantal klasgenoten teruggevonden en ook contact mee gehad. SchoolBANK werkt dus echt. Vond zelfs iemand terug uit het schooljaar 1967-1968 wat ik nooit had verwacht. Ik hoop dat SchoolBANK nog lang blijft bestaan.
RULIN
Vorige week heb ik 4 vriendinnen ontmoet, die ik via SchoolBANK heb teruggevonden. Na 18 jaar hebben we elkaar weer gesproken in een café. Toeval bestaat niet, zegt men... Maar toen wij in dat cafe zaten, kwam onze meester van de vijfde en zesde klas ineens dat café binnenlopen en hem hadden we dus ook al 18 jaar niet gezien!!!
IDEF
Ik heb na 22 jaar een oude schoolvriendin van de lagere school teruggevonden. We hebben inmiddels telefonisch contact gehad en binnenkort zien we elkaar live. We zijn zelfs van plan om een reünie te organiseren. Dit kan omdat zij nog veel mensen van toen ziet. We willen jullie bedanken want door het initiatief van jullie site hebben wij weer contact.
COMUL
Wonderen bestaan! Bijna 50 jaar hebben wij elkaar niet gezien of gesproken. Wij waren de beste schoolvrienden. Hoe wij elkaar uit het oog zijn verloren is nog niet duidelijk. Beiden hebben wij pogingen ondernomen om elkaar weer te vinden. Tevergeefs! Toen ik mij enkele maanden geleden bij SchoolBANK aanmeldde zag ik tot mijn grote verbazing en genoegen zijn naam onder de Friso school staan. Ook hij was aangenaam verrast toen hij mijn naam zag staan en wij namen via SchoolBANK contact met elkaar op. Afgelopen week hebben wij elkaar weer ontmoet. Het was een redelijk emotioneel weerzien. Dat we elkaar veel te vertellen hadden is duidelijk. Het kontakt is dankzij SchoolBANK weer hersteld en zal niet meer verloren gaan. Dank je wel, SchoolBANK!
FEH
Ik heb sinds kort vernomen van de site van schoolbank.nl. Tot mijn vreugde heb ik daar een klasgenootje gevonden waar ik vroeger beste vriendin mee was. Ik heb jarenlang mij afgevraagd hoe het met haar zou zijn, maar nu pas na ruim 25 jaar heb ik haar gevonden op schoolbank.nl! We hebben al per e-mail wat bij gekletst, maar binnenkort komt ze naar mij toe. Wat ben ik blij met een site zoals schoolbank.nl, waar we weer herenigd worden en weer bij kunnen kletsen. Ik verheug me erg op haar bezoek en ben benieuwd hoe ze er uitziet en wat ze zoal heeft gedaan in de afgelopen jaren. Mijn man heeft ook via schoolbank.nl weer contact gekregen met een oude vriend. Zo zie je maar wat er weer allemaal loskomt hierdoor, fantastisch toch. Heel erg bedankt schoolbank.nl!!!! En ik hoop zo nog meer klasgenootjes te vinden. Ik vertel het al wijd en breid aan ieder die het wil horen dat ze zich moeten inschrijven en zo hun klasgenoten terug kunnen vinden. Zelfs mijn schoonouders zijn al fanatiek aan het kijken. Ik hoop dat er steeds meer mensen op komen te staan en er weer oude contacten worden hersteld.
BJB
Wat een fantastisch site!!!! Heel erg bedankt dankzij jullie heb ik na 38 jaar weer contact met oude klasgenootjes van de basisschool Carolusschool in Den Haag, enig, we gaan gauw met elkaar even herinneringen ophalen, met een lekker etentje.
LDOB
Geen e-mail van oudklasgenoten gehad, maar wel van mijn vriendin met wie ik verkering had in de 70er jaren teruggevonden. We hadden elkaar al 25 jaar niet gesproken, maar we hebben nu e-mail contact gekregen via SchoolBANK. Ik ben er hartstikke blij mee dankzij SchoolBANK.
HT
Een jaar of twee terug heb ik mij aangemeld bij SchoolBANK [...] Ik hoopte dat er een meisje zich zou aanmelden waar ik in die tijd erg verliefd op was en waar ik heel abrupt geen contact meer mee had of kon krijgen, ze was nl. plotseling zonder aankondiging in het laatste schooljaar, net voor Pasen verdwenen. Echter, op Goede Vrijdag zag ik tot mijn vreugde dat ze zich had aangemeld. Ik heb meteen een e-mail gestuurd en de dag daarop kreeg ik antwoord. Het resultaat was een heel intensief e-mail verkeer waaruit o.a. bleek dat onze gevoelens voor elkaar veel dieper zaten dan we toen eigenlijk naar elkaar konden uiten. Door haar verlegenheid in die tijd, had ik niet de indruk dat het van haar kant zo diep zat. In die tijd beperkten onze uitingen zich tot het elkaars hand vasthouden in een portiekje tegenover instutuut Schoevers in de van Baerlestraat waar we eens in de week typeles hadden na schooltijd. 's Winters schaatsen op het Olympiaplein, na haar van huis gehaald te hebben, heel spannend. [....] Ik heb jarenlang regelmatig aan haar gedacht en is ze eigenlijk nooit uit mijn gedachten verdwenen, tot die bewuste Goede Vrijdag, toen we weer contact kregen en elkaar weer heel graag wilden zien. Eindelijk was het dan zover, we hadden afgesproken dat ik op 4 april naar haar toe zou komen. Naarmate de tram het punt naderde waarop ik er uit moest ging mijn hart te keer als een bezetene, ik voelde me weer 17 jaar en smoorverliefd als weleer. Die vlinders, nooit gedacht dat een 61-jarige man dat nog beleven zou. Vlak bij haar huis heb ik haar op mijn mobieltje gebeld en gezegd dat ik er was. Ze deed de deur open en wat er toen gebeurde, dat moet je een keer meegemaakt hebben om dat te voelen. We hielden elkaar minutenlang stevig vast zonder wat te zeggen, daarna elkaar alleen maar aankijken. Wat was dat een nooit te vergeten gewaarwording. We hebben een paar uur lang heel veel zitten praten, over vroeger, de schooltijd, en natuurlijk ons leven na de school, dat gekenmerkt werd door vele ups en downs, maar ja wat wil je over een periode van 44 jaar. Tijdens het middaguur heerlijk broodjes haring gegeten en een glaasje wijn er bij. In de loop van de middag moesten we helaas afscheid nemen van elkaar. Ze heeft me teruggebracht naar de RAI waar we op een rustig plekje nog innig afscheid van elkaar hebben genomen. Een ding, het zal geen 44 jaar duren voor we elkaar weer zien !!!
GP
Wat een geweldige site, ik ben sinds kort lid maar heb na 42 jaar al vier oud- klasgenoten teruggevonden en niet alleen in Nederland, zelfs in Canada en Amerika. Ik hoop dat deze site nog lang door zal gaan. En dat ik nog meer klasgenoten en oude vrienden terug zal vinden. Dat zal zeker lukken dankzij SchoolBANK.
IRS
Ik heb dinsdag na 31 jaar een vriendin(netje) weer teruggezien. Ik heb haar ruim een half jaar geleden via SchoolBANK teruggevonden. Na 1 week mailen en daarna elke dag met elkaar bellen of sms-en hebben we elkaar dus afgelopen dinsdag terug gezien. Echt geweldig!!!!!!!
YL
Ik zag mijn schoolvriendin van de MAVO op SchoolBANK staan, nadat ik lid was geworden, heb ik haar een mail gestuurd. We hebben gezellig gebabbeld met elkaar en foto's uitgewisseld en afgelopen vrijdag hebben we elkaar weer ontmoet. En dat na 37 jaar. Was wel even wennen, maar na een tijdje was het oude vertrouwde weer terug. We hebben een hele gezellige dag gehad, wat ook zeker een vervolg heeft. Zij kwam naar Almelo en ik ga dan naar Deventer. Zonder SchoolBANK hadden we elkaar zeker niet ontmoet, want ik wist absoluut niet dat ze naar Deventer was verhuisd, zo zie je maar weer.
L
Nooit gedacht toch gekregen....contact met een vriendin van de middelbareschool, ruim 10 jaar geleden!!!
V
I have been away for almost 25 years and about one year ago I found out about SchoolBANK from another Dutchman in Prince Edward Island, eastern side of Canada. I have found a couple of my old friends and I am really looking forward to visit Holland to meet them again. Thank you for this connection and opportunity
HL
Ik heb mijn schoolvriendje ook teruggevonden via SchoolBANK. Wat een feest na 40 jaar, dat zijn wel 2 generaties later, mijn hele wereld staat op z'n kop. Hij heeft altijd een heel bijzonder plekje bij mij gehad en nu mailen wij met elkaar. Het is zo bijzonder en zo leuk. Ik wil hem heel graag ontmoeten, ben zeer benieuwd hoe hij eruit ziet. 40 jaar geleden was het een knappe vent. Ik houd jullie op de hoogte. Veel plezier met jullie teruggevonden schoolliefdes.
JM
Vanmorgen ontving ik de eerste reactie nadat ik lid ben geworden van SchoolBANK. Erg leuk! Het gaat om een vroegere schoolvriendin die ik na mijn verhuizing uit het oog ben verloren. Lang leve het internet!! Ik hoop natuurlijk nog meer reacties te krijgen, maar het begin is er. Bedankt SchoolBANK.
D
Heimelijk verliefd waren we en te verlegen. We hadden teveel respect voor elkaar om ons aan verkering te wagen. Nu na 30 jaar blijkt dit de oorzaak te zijn geweest dat we op de middelbare school zo ver weg leken voor elkaar! Maar we hebben zoveel gemeen dat we het beiden ontzettend jammer vinden dit nu pas te ontdekken. Beiden veel in te halen dus en elkaar troosten om de 30 verloren jaren die we dankzij deze geweldige site toch nog mogen inhalen met elkaar. Dank jullie!!!
C
Gelijk nadat ik me had aangemeld bij schoolbank.nl kreeg ik de andere dag een e-mail van wel een hele goeie hartsvriendin van de basisschool. Jaren hebben we samen opgetrokken en het was toch wel zeer emotioneel dat zij degene was die zo lief en spontaan reageerde, je verliest elkaar uit het oog, maar dit was voor mij wel een hele grote verrassing. We hebben elkaar al gesproken door de telefoon en we zitten ook met elkaar op msn. Zij heeft ook nog contact met andere klasgenoten, die mij ook nog kennen. Graag wil ik zeker met elkaar nog eens samenkomen en dan gedachtes uitwisselen. Het lijkt mij mij fantastisch om elkaar na 38 jaar weer eens te zien, dat gaat zeker gebeuren !!!!
J
Hallo iedereen ik wil wel iets leuks kwijt op SchoolBANK. Afgelopen 22jaar heb ik vaak gedacht hoe zou het met,,,, gaan. Een oude schoolvriend van toen en wat denk je heeft hij zich ook op SchoolBANK ingeschreven. Ik gelijk op gereageerd en wat denk je na 22 jaar heb ik weer contact. Helemaal ruig, geweldig na zoveel jaar. Bedankt SchoolBANK, 10000000x bedankt. Dankzij jullie weer iemand gevonden. Die had ik anders nooit terug gevonden, een tevreden iemand.
CV
Ik wilde toch wel even SchoolBANK bedanken, ben in contact gekomen met oude schoolvriend(in)en die ik 1970 zeker voor het laatst gezien heb. Heb er wel veel over gepraat met mijn vrouw, maar dat je die personen nog na zo'n tijd spreekt... Dit had ik zeker nooit meer verwacht, hoor. En ik had uit deze tijd helemaal geen foto's maar door te mailen met elkaar heb ik weer mezelf op een foto. Gewoon geweldig, ik ben ze daar erg dankbaar voor. Dit betekent heel voor mij!!
GB
Ik werd vandaag erg verrast doordat ik via SchoolBANK een berichtje had gekregen van iemand met wie ik ongeveer 25 jaar terug op school heb gezeten, ik moet zeggen dat ik dit echt geweldig leuk vind zeg!! Top!!
M
Na 34 jaar elkaar niet gezien te hebben, heb ik mijn vroegere beste vriend teruggevonden. Wij hebben vroeger met elkaar in de klas gezeten en in de zelfde straat gewoond. Ik vind dit echt tof hoor. Wat ik gehoopt had is gebeurd.
CB
Hallo, mijn dochter zei: "Mam, je moet eens op SchoolBANK kijken, is hartstikke leuk, je kan er je schoolvriendinnen op zoeken". En ja hoor bingo, daar zag ik mijn buurmeisje en tevens klasgenootje staan, ze is mij gelijk gaan mailen en hebben heel wat af gekakeld met haar. We hebben elkaar in geen 50jr niet gezien. Binnenkort gaan we elkaar ontmoeten. Fantastisch bedankt, SchoolBANK.
CB
J.H.
Dankzij Schoolbank.nl heb ik een schoolmakker teruggevonden die ik 50 jaar geleden uit het oog verloren was n.a.v. een verhuizing elders in den lande. Diverse pogingen waren al gestrand totdat iemand mij attent maakte op uw website die daarmee zelf ook succes had gehad. Vanaf deze plaats een welgemeend compliment!
PM
Vanmiddag zijn wij met 8 oudleerlingen bij elkaar gekomen nadat wij in 1964 de lagere school in Amsterdam hebben verlaten om naar het vervolgonderwijs te gaan. Het was een succes zonder meer en dat dankzij jullie site, waar wij elkaar ongeveer een jaar geleden een voor een hebben teruggevonden. Het is voor herhaling vatbaar en dat gaat zeker gebeuren. Er zijn veel herinneringen opgehaald, foto's bekeken en zelfs oude rapporten kwamen tevoorschijn. Dus www.schoolbank.nl BEDANKT! Namens 8 oudleerlingen.
IG
Na lang zoeken hebben mijn hartsvriendin en -vriendje van de lagere school mij teruggevonden. We zijn een dag samen uit geweest en het was heerlijk om elkaar na 45 jaar weer terug te zien.
ISL
Ik had gereageerd op een meisje bij mij uit de klas. Nou, dat is al lachen na 20 jaar (want zo oud voelen we ons niet, hahaha). Na 2 en een halve maand mailen, hebben we elkaar ontmoet. We bleken vlak bij elkaar te wonen. Nou, ik vond het echt spannend, want wat als je elkaar niet herkent? Nou, het was gelijk dikke mik, veel gekletst en gelachen. Onze kinderen konden het ook goed met elkaar vinden (humor). En kan je nagaan vroeger gingen we niet met elkaar om, wel klasgenoten. Nou, ik heb er een vriendin bij!!! Daar naast heb ik met nog een aantal ouwe klasgenoten emailcontact. Ik vind SchoolBANK echt super. Bedankt voor jullie opzet.
A
Via deze site heb ik veel van mijn oude leraren teruggevonden. Het klinkt misschien stom, maar ik kon goed met ze overweg. Ook heb ik leraren gevonden bij wie ik nu in de klas zit. Ik heb door deze site ook een paar uit het oog verloren vrienden terug gevonden. Hartelijk bedankt!!!!!!!
SB
Hallo, mijn naam is WL. Ik heb zaterdag 5 maart ingelogd op schoolbank.nl een uur later e-mail terug van een schoolvriendin van 47 jaar geleden. Hartstikke leuk! Mijn school was de Vaanschool Zaailand in Rotterdam, hoop dat ik nog meer reacties krijg was in de jaren vijftig. Ik woonde toen zelf in de Blekerslaan
WL
Via SchoolBANK vond ik JR weer terug. In ong. 1994 1995 waren wij op school altijd bij elkaar te vinden de grootste lol. Ik was erg benieuwd wat er van haar en ook nog anderen geworden was, nu mailen we af en toe en staan we versteld over de tijd die het alweer geleden is en wat er kan gebeuren in al die tijd. Zonder SchoolBANK had ik niet geweten waar ik zoeken moest. Leuk, bedankt.
I
Ik heb na 50 jaar mijn jeugdvriendin via SchoolBANK teruggevonden. We zaten samen op de Montelbaanschool in Amsterdam. Nu blijkt dat we al jaren beiden in Almere wonen. Vorige week hebben we elkaar na al die jaren voor het eerst weer ontmoet bij haar thuis en het klikte meteen. We waren allebei best nerveus, maar we hebben zo'n 2 uur bijgekletst en dat was aan de ene kant leuk, aan de andere kant best emotioneel. Ik herinnerde mij niet zoveel van vroeger als dat zij dat deed, maar elke keer kwamen er flarden naar boven van o ja, dat is waar! Ik was daarna de hele dag wel enigszins gespannen door al die gedachten aan vroeger (ik heb een slechte jeugd gehad). Maar vond het toch zo prettig met haar gesproken te hebben, dat we meteen voor de volgende week bij mij thuis hebben afgesproken. Ik hoop na deze eerste ontmoeting eigenlijk al een beetje dat we weer een vriendschapsband kunnen opbouwen. Maar dat zal de tijd leren.
TD.
Via jullie site heb ik weer contact met meiden waar ik 25 jaar geleden mee op de huishoudschool heb gezeten. Hartstikke bedankt.
P
SchoolBANK vind ik een geweldig idee. Ik heb door SchoolBANK na ruim 50 jaar weer eens iemand ontmoet die gelukkig ook nog een paar foto’s had uit de jaren vijftig. Zelf had ik niets uit mijn jeugdjaren en daarom vind ik dat SchoolBANK moet doorgaan. Ik hoop ook binnen niet al te lange tijd kennis te gaan maken met mijn oude klasgenootje. Wij woonden toen in Den Haag, nu woon ik in Purmerend en zij in Lienden. SchoolBANK, bedankt
FAR
Ik ben MM en ben blij dat ik lid ben geworden van SchoolBANK. Via deze site heb ik mijn buurvrouw teruggevonden. Jaren was ik op zoek naar haar, ik wist dat ze naar Amerika was verhuisd, want in het begin schreven we nog naar elkaar, maar werd steeds minder tot ik haar uit het oog verloor. Haar brieven had ik wel bewaard maar was intussen verhuisd dus kon haar niet meer vinden, totdat ik op de site van SchoolBANK terecht kwam. Ik was wat aan het surfen en vond een naam en verhaal wat wel bij haar paste. Ik ben lid geworden van SchoolBANK en heb een mailtje naar haar gestuurd. De dag daarna kreeg ik een mailtje terug en inderdaad het was mijn buurvrouw van jaren geleden. We mailen en bellen nu regelmatig en in april komt ze naar Nederland als het goed is. Dus kun je nagaan hoe blij ik ben dat ik haar gevonden heb.
MM
Ook ik heb via SchoolBANK een van me eerste jeugdliefdes na 28 jaar terug gevonden, na wat mailtjes met elkaar is er toch een afspraak van gekomen, waaruit bleek dat zij gescheiden was en ik nog midden in een scheiding zat. Nu zijn we al bijna een jaar samen en regelmatig bij elkaar en hebben al heel veel leuke dingen samen gedaan. SchoolBANK bedankt . Zonder jullie had ik haar nooit terug gevonden.
KB
Dankzij een oproep van een schoolvriendin van mij, nog van de Mulo, afgelopen najaar, hebben wij weer een zeer regelmatig kontakt. Of er geen jaren verstreken zijn. Hoewel wij na de MULO nog veel jaren kontakt hadden, waren wij elkaar door adreswijzigingen kwijt. Mijn leraar van de lagere school (van 50 jaar geleden) kon ik door zijn verhaal op de SchoolBANK aan oude foto's helpen. Voor mij was het succesvol om op SchoolBANK in te loggen. Bedankt!
CK
Via SchoolBANK ben ik op zoek gegaan naar naar oud-klasgenoten van de lagere school, omdat ik graag een reünie wilde organiseren. Nou, dat is gelukt. Een aantal stonden ingeschreven bij SchoolBANK en deze heb ik gewoon gemaild. Tot op heden heb ik, op 2 na, alle klasgenoten gevonden. Iedereen wist nog wel iemand te vinden. Allemaal waren ze even enthousiast over een reünie en deze zit er aan te komen, medio maart/april. Alle reacties die ik van mijn oud-klasgenoten heb ontvangen over SchoolBANK waren even positief. Het initiatief is ontzettend leuk. En het is genieten om te lezen welke herinneringen iedereen heeft opgeschreven. Dus ga zo door!
MH
Ja, mijn meester tegen wie ik zo opkeek en van wie ik altijd ben blijven houden, is nu na 25 jaar mijn vriend, de zon schijnt in mijn hart, mede dankzij SchoolBANK.
RH
Via SchoolBANK hebben wij heel wat oud-klasgenoten van de 4e klas van de Rietendakschool uit Utrecht uit 1956! opgespoord. We hebben elkaar al een paar keer ontmoet. Met sommigen heb ik nog steeds contact. Hartstikke leuk.
RL
Leuke site,l ik heb al diversen mensen van vroeger teruggevonden en al ontmoet en op dit moment een leuk contact mee gelukkig hebben we nu in deze tijd internet. Ik heb op Godelieve gezeten, een internaat in Goirle, en het is leuk om herinneringen van die tijd op te halen en ook belangrijk over het heden te praten en hoop nog meer mensen tegen te komen om iets te organiseren. Mijn dank voor jullie hulp via schoolbank.nl.
WK
Ik heb ook een oude klasgenoot gevonden via SchoolBANK zelfs tot in Schotland toe waar J al heel wat jaartjes woont. Ik ben hartstikke blij. Het is al meer dan 35 jaar geleden en toch vraag je je af wat van sommige klasgenoten geworden is. Zo zie je maar weer het is een te gekke site.
RH
Dankzij uw site heb ik na bijna 30 jaar weer contact met een heel stel oude klasgenoten. Hartstikke leuk om oude herinneringen en verhalen weer met elkaar te delen!
GM
Via SchoolBANK heb ik inderdaad een oude schoolvriendin teruggevonden van de lagere school. Wij hebben weer contact en, ook al is ons beider leven danig veranderd, dat is nog steeds leuk!
YM
Hoewel ik enige keren een reünie heb georganiseerd voor oud klasgenoten zijn, door verhuizingen, alle gegevens zoekgeraakt. Dank zij jullie heb ik in ieder geval weer een goede ouwe makker teruggevonden. Top!
W
Eindelijk heb ik een oude schoolvriend gevonden uit de jaren 1961-1943. We zaten op de Oranje-Nassau school in Delfzijl. We waren echte boezemvrienden, die altijd samen waren door dik en dun, zelfs het kattekwaad. Eerst getelefoneerd en gelijk afgesproken in Deventer waar hij woonde. Acht Januari er heen gegaan. Zelf woon ik in Halfweg (NH) en het was een heel gezellige dag van ‘s ochtends tot ‘s avonds laat. We vonden dat we helemaal niet veranderd waren en we beloofden elkaar al weer gauw te ontmoeten, wat zeker gaat gebeuren. Want we waren nog lang niet uit gepraat Zo zie je maar weer dat je via schoolbank.nl elkaar toch weer terug kan vinden. Fantastisch, en ik hoop er nog meer te kunnen ontmoeten.
WR
Via SchoolBANK 4 oude klasgenoten teruggevonden en inmiddels ook al contact mee gehad, we zijn een avond uit eten geweest en hadden aan 1 avond te weinig om met elkaar 40 jaar bij te praten, dus gaan we het nog eens een avondje overdoen. Heel erg leuk om elkaar na zoveel tijd weer eens te zien en vooral te horen hoe het iedereen vergaan is in de afgelopen jaren, wij hebben ook regelmatig mailcontact. Het is ontzettend leuk om elkaar weer te vinden!
TL
Ook ik heb mijn buurjongen, waar ik heel veel mee speelde, teruggevonden. Ik was bijna 15 toen ik verhuisde uit Hilversum en heb hem daarna 35 jaar niet meer gezien of gesproken. Altijd wel afgevraagd hoe zou het met hem zijn. Op SchoolBANK zag ik zijn naam en heb een mailtje gestuurd. We zijn samen naar Hilversum teruggegaan en het was echt hartstikke raak van beide kanten. Heel onverwacht! We hebben het heerlijk samen en ik voel me prima!!!!!!!!!!
JE
Met schoolbank.nl vond ik klasgenootjes terug van 19 jaar geleden, bijna 20 zelfs. Ik was pas 7 jaar, bijna 8 toen ik de school moest verlaten. We verhuisden namelijk voor mijn vaders werk van het oosten van het land, naar het westen van het land. Op mijn nieuwe school werdt ik gepest, kwam in een bestaande groep en had een dialect. Vaak dacht ik terug aan mijn vorige school en mijn klasgenootjes daar. Ik heb er nu een paar gevonden en het is echt grappig om zo af en toe mee te mailen. Erg leuk vond ik het ook dat zij mij ook nog kenden!
M
Hallo, ik heb via schoolbank.nl mijn vroegere penvriendin teruggevonden. Ik was destijds 8 jaar oud en ben nu 33, we schreven elkaar over paardrijden enzo. Ik wist haar naam nog, en ik dacht laat ik voor de gein het eens intikken. En heb haar een mailtje gestuurd, maar wist toen niet of ik de goeie had. Dat had ik ook wel in de mail gezet. De volgende dag had ik direct al een mailtje terug, het was toch de goeie. Erg leuk hoor!!
HH
Helemaal leuk, dankzij SchoolBANK heb ik mijn oude vriendje van de lagere school weer gevonden!! We hebben nu MSN contact, en merken toch wel veel overeenkomsten. Hij is arts geworden, ik verpleegkundige op een SEH. Alletwee gelukkig met een ander maar wel blij dat we elkaar weer spreken, bedankt daarvoor!!!!!
N
Beste mensen, ik heb via de SchoolBANK een oud klasgenootje teruggevonden en daar heb ik nu contact mee en ben er geweest bij haar na ± 50 jaar. En van de huishoudschool een schooljuffrouw gevonden en ook contact er mee. Dat vind ik heel leuk. Dankzij jullie. Nogmaals bedankt.
LB
Na 43 jaar eindelijk in contact gekomen met mijn schoolvriend van de lagere school. Ten gevolge van een verhuizing naar het noorden van het land, zijn we elkaar uit het oog verloren. Via een kennis kwam ik op jullie site en daar bleek de schoolvriend op te staan die contact zocht met oudklasgenoten. Een afspraak was snel gemaakt en tijdens ons hernieuwde contact bleek wel dat de vriendschap niet gesleten was in de tussenliggende tijd. Een prachtige site, ga er mee door!
WW
Ik zocht een oude schoolvriendin via jullie site en er reageerde een kennis van haar (die ik ook nog van vroeger kon en waar ik mee gewerkt heb). Wij zijn sindsdien beste vriendinnen geworden en we vieren vandaag oud en nieuw met elkaar... Onze kinderen kunnen het ook met elkaar vinden en onze mannen kunnen door 1 deur... dus friends for live...
S
Ik heb meerdere mensen uit het grijze verleden opgespoord of zij mij. Intussen heb ik een reünie gehad van de Dalton mavo Louis Hage in Den-Haag. Momenteel woon ik in Groningen dus het was een heerlijk weerzien. Ook veel reakties gehad van oud leraren.Ook prive ben ik oude vriendinnen gaan opzoeken door heel het land !! Ga zo door, het is ontzettend leuk om zo oude vrienden weer te zien. Groeten
MV
Beste SchoolBANK, dank jullie wel, want door jullie heb ik verschillende klasgenootjes teruggevonden. Ik hoop dat jullie hier vooral mee door blijven gaan en dat andere mensen net als ik ook oude klasgenootjes terug vinden
AK
Ik heb op dit moment msn contact met 1 klasgenootje. Maar wat ook leuk was, was dat mijn allereerste vriendje, die op dezelfde school zat als ik, maar dan wel 7 jaar eerder, ook in deze lijst voorkwam en we hebben momenteel intensief msn contact. We hebben elkaar 20 jaar niet gezien.
D
Beste mensen van SchoolBANK, ik heb via jullie 2 oude schoolvriendinnen terug gevonden. Ik had vroeger een vriendin (J) waar ik vanaf de eerste dag van haar leven mee ben opgegroeid. Zij is 1 week jonger dan ik ben en onze moeders waren bevriend. Mijn moeder moest na de bevalling nog in het ziekenhuis blijven en lag naast de moeder van J. Toen zij werd geboren, lag zij naast mij en zo hebben wij ongeveer 22 jaar met elkaar opgetrokken. Maar zij was jong getrouwd en kreeg al snel 2 kinderen en ik ging nog stappen, dus zijn we uit elkaar gegroeid. Op de middelbare school heb ik EH leren kennen en ook zij werd een goede vriendin en omdat zij zich ook had aangemeld bij SchoolBANK ben ik via haar weer in contact gekomen met J. In oktober ben ik samen met mijn zus naar Delft gegaan om E en J te ontmoeten. Het was echt weer als vanouds. Het was net of we elkaar nooit uit het oog verloren waren. Binnenkort komen ze een weekend naar mij en gaan we er met zijn viertjes weer een heerlijk weekend van maken. We spreken elkaar weer regelmatig via de telefoon of msn dus mensen van SchoolBANK, jullie site werkt echt! Heel erg bedankt daarvoor, want anders had ik mijn oude vriedinnen michien nooit meer ontmoet. Groetjes
SE