SchoolBANK in de media

SchoolBANK heeft vanaf het begin altijd in de belangstelling van de pers gestaan. Als voorbeeld van een onverwacht succes. Als bewijs voor de kracht van internet. Of als gezellig maar eigentijds medium om vrienden van vroeger terug te vinden!


SchoolBANK in de krant/magazine

AD, april 2010
"Natasja (32, huishoudelijk medewerkster) en Michel van As (31, pijpfitter) vonden elkaar op de middelbare school al heel leuk. Maar Michel was te verlegen om actie te ondernemen. Jaren later krijgt de liefde toch een kans, dankzij Schoolbank."

Libelle, januari 2009
"Sinds half Nederland is ingeschreven bij sociale netwerksites als SchoolBANK en Hyves en duizenden Nederlanders hun dagboek bijhouden op internet, zijn we allemaal bekenden van elkaar. Libelle-redacteur Marloes Keizer doet hier niet aan mee en vraagt zich af hoe erg dat is."

Mid-Frieslander, januari 2009
"Luiten, H. Over schoolliefdes en zo... Op de site van schoolbank.nl ontdekt een in haar huwelijk vastgelopen vrouw haar vroegere schoolliefde."

IJmuider Courant, januari 2009
"Hechte groep buurtkinderen uit Eemstraat houdt reünie. In november kwam hij via schoolbank.nl in contact met een straatgenoot van vroeger. Na wat mails ontstond het plan voor een reünie."

Volkskrant Banen, januari 2009
"In de afgelopen zes maanden is er veel veranderd. Ik kwam mijn jeugdliefde na vijftien jaar tegen. Hij stuurde mij een berichtje via schoolbank.nl. [...] werd opnieuw verliefd en ze reisde elk weekend heen en weer tussen haar woonplaats Almere en Venlo."

AD Utrechts Nieuwsblad, december 2008
"Wie medeleerlingen zoekt van de scholen aan de Kruisstraat en de Wittevrouwenkade kan zoeken op www.schoolbank.nl. Daar heb ik zelf een oud-medeleerling van de Willibrordusmulo uit 1947 teruggevonden."

Psychologie, december 2008
"Hij was de eerste jongen op wie ik verliefd was, en ik was zijn eerste liefde. [...]We hebben onze gevoelens nooit uitgesproken, bang om afgewezen te worden. Nadat hij in de derde klas was blijven zitten, zijn we elkaar twintig jaar lang uit het oog verloren. [...] Ik wilde hem vinden. Ik was toen gescheiden en schreef me in bij SchoolBANK.nl. [...]We spraken weer af en na zeven maanden [...] zijn we gaan samenwonen."

Zuid-Friesland, november 2008
"Ze woonden in de jaren vijftig als vijf buurmeisjes bij elkaar [...]. Bijna iedere dag speelden ze met elkaar maar na verloop van tijd verhuisde de één na de ander en verloren zij elkaar uit het oog. [...]. [...] heeft ze via Hyves en Schoolbank.nl weer opgespoord en vervolgens contact met hen gezocht wat resulteerde in een buurmeisjesreünie die [...] bij haar thuis gehouden is."

Leeuwarder Courant, november 2008
Het was 15 november een mooie zaterdagavond. Na de wedstrijd tegen MVV ontmoette hij in het Cambuur-stadion Arie [...]. Vroeger zijn beste vriend, al was Arie een jaartje of vijf, zes ouder. Ze hadden elkaar dertig jaar niet gezien. "Leo Blom, ook een lagere schoolvriend, had ik nog langer niet gezien. Die heb ik ook weer eens ontmoet via SchoolBANK.nl kom je weer met elkaar in contact. Aan zulke ontmoetingen hecht ik veel waarde."

Haarlems Dagblad, oktober 2008
Sjoerd Bartlema bleef tot op het laatst een onderwijzer. Sjoerd werkte in het basisonderwijs en stond daarna voor de klas van de Prinses Christina Mavo in Haarlem. [...] Sjoerd (oud-collega): "Ik dacht dat ik populair was bij de leerlingen, maar de naam Sjoerd Bartlema komt op SchoolBANK.nl vaker voorbij. Het zijn dan vooral verhalen van oud-leerlingen die zich nog herinneren hoe hij zelf het hardst moest lachen als er een natuurkundeproefje mislukte."

Margriet, augustus 2008
Sandra en Ruud waren 14 en 15 jaar toen ze verkering kregen, die drie jaar duurde. Nu zijn ze 45 en 47. Ze zijn vier jaar samen en een maand getrouwd. "Het is heel bijzonder om iemand na zo veel jaren weer te zien. Op het moment dat we elkaar zagen, waren we weer veertien en vijftien. We zaten daar eigenlijk als twee pubers aan de koffie. Het was vertrouwd, maar ook heel heftig. Ik was meteen weer weg van hem. [..] Toen ik hoorde van SchoolBANK.nl, leek het me leuk om weer met oude klasgenoten in contact te komen. Ik heb niet met Ruud op school gezeten, maar omdat ik zijn naam bij mijn profiel had gezet, kreeg ik van SchoolBANK.nl de melding dat hij ook geregistreerd stond. Impulsief stuurde ik hem een mail."

Libelle, december 2007
Met kerst begon de vriendschap tussen Helen Draisma-Albers (32) en Inge Sprukkelhorst voor de tweede keer. "De kerstdagen waren vorig jaar extra speciaal. De dag na kerst zag ik, na vijftien jaar, mijn beste vriendin weer voor het eerst. [...] Inge heeft me na vijftien jaar opgespoord via SchoolBANK. Van blijdschap heb ik vijf minuten zitten gillen toen ik opeens een e-mail van haar kreeg, ik had kriebels in mijn buik! Onze vriendschap is weer net zo hecht als vroeger!"

Margriet, november 2007
Irma van der Terp (46) verloor haar beste schoolvriendin Geertje na haar eindexamen uit het oog. Via SchoolBANK.nl vond ze 32 jaar later niet alleen háár terug, maar ook de rest van haar klas van de Tweede Nijverheidschool in Leeuwarden.

Jan, 31 augustus 2007
“Jurgen is vorige week vetrokken naar zijn nieuwe liefde. Oude liefde, eigenlijk. Via SchoolBANK.nl kwam hij in contact met zijn vriendinnetje van de middelbare school. Na een affaire van een jaar [..], weet hij dat zijn oude liefde het atlijd voor hem is geweest. [..] Vorig jaar mei had hij een reünie van zijn middelbare school. Via SchoolBANK.nl werd er al druk heen en weer gemaild tussen hem en zijn oud-klasgenoten. [..] Daar zaten ook mailtjes tussen van zijn oude vriendinnetje. [..] ‘Hij heeft altijd een zwak gehouden voor zijn oude viendinnetje’. [..] ‘Door de jaren heen hebben ze af en toe contact gehad.’ ”

Vrouw, 29 juni 2007
“André Wessels en Gabriëlla Croiset waren 11 en 12 jaar toen ze verkering hadden. Daarna verloren ze elkaar uit het oog, maar ze vergaten elkaar nooit. Tientallen jaren later, sloeg opnieuw de vlam in de pan. [..] Oude liefde roest niet, zegt het spreekwoord, maar in sommige gevallen blijkt er bij een hernieuwde kennismaking wel een teleurstellende laag stof op te zitten. Is dat hem nou, mijn held van weleer? Toch zijn er ook jeugdliefdes die nooit overgaan. Dan bloeit dertig jaar na dato plotseling de romace weer in alle hevigheid op tijdens een reünie, na een eerste mailtje via SchoolBANK.nl. “[..] Op een dag schreef ik me in op de site van “www.schoolbank.nl” , verteldt André. “Ik mailde wat heen en weer met oud-klasgenoten en toen zag ik plotseling Gabriëlla’s naam op de lijst staan”[..] “Ik wilde gewoon herinneringen met haar ophalen.” [..] ”Maar het mailcontact werd allengs intensiever. [..] Op een dag belde hij op. Dat was raar joh, om na 35 jaar te horen wat voor stem hij had. Er vielen eerst nogal wat stiltes in het gesprek. We waren verlgen. Maar toch voelden we beiden meteen die band”

Stentor Deventer Dagblad, 27 juni 2007
“Oude klassenfoto’s. Ik ben er dol op. [..] Zulke foto’s geven een geweldig tijdsbeeld. [..] Wat dat betreft kan ik mijn hart ophalen op de website SchoolBANK.nl, die er op gericht is om klasgenoten-van-toen bij elkaar te brengen. Je kunt er je eigen profiel plaatsen en kijken wie van jouw oude school dat nog meer gedaan heeft. En zo kun je er achter komen dat die verlegen jongen van toen een succesvolle ondernemer is geworden of dat die blaaskaak van weleer inmiddels een toontje lager zingt. Via deze website heb ik zelfs nog een paar klassenfoto’s ontdekt waar ik zelf op sta, maar die niet (meer) in mijn bezit zijn. Genieten dus.”

Vriendin, 20 maart 2007
“Nathalie woonde tegenover me. Ik was vier [..] toen ik voor het eerst met haar ging spelen. Sindsdien waren we onafscheidelijk. [..] maar zij was voor mij toch heel speciaal. Nathalie kreeg een vriend [...] We waren zeventien en Nathalie en ik groeiden uit elkaar. [..] Drie jaar geleden kwamen we elkaar weer op het spoor door SchoolBANK.nl. [..] Ze stuurde me en mail toen ze me op die site had ontdekt.[..] Het was meteen weer heel vertrouwd alsof we nooit weg waren geweest. [..] we laten elkaar nooit meer los.”

NRC Next, 19 maart 2007 – Klassenfoto’s Bekende Nederlanders
“Tot nu toe zijn er al ruim driehonderd nationale sterren getraceerd. Mede dankzij de webpagina SchoolBANK.nl, een databank waar je oude klasgenoten terug kan vinden, werd het zoeken vergemakkelijkt. Vandaar dat de collectie voor het merendeel uit klassenfoto’s bestaat. [..] Veel Nederlandse zangers, zangeressen, acteurs, actrices, presentatoren, voetballers en politici zijn inmiddels gevonden.”

Recreatie en Toerisme, 28 februari 2007
“Online participatie is een belangrijke trend in de samenleving. [..] De essentie van Web2.0 en dus cultuur 2.0 is dat internet gedefinieerd wordt als een democratische, breed gedragen community zonder grenzen, waar alle informatie voor ieder mens beschikbaar en veranderbaar is. [..] Op SchoolBANK.nl is het mogelijk om oude klassenfoto’s te ‘taggen’; aan te geven wie erop staan.”

Scheveningse Courant, 14 februari 2007
“Al 41 jaar hadden ze elkaar niet gezien, de leerlingen van de Constantijn Huygensschool. [..] Afgelopen zaterdag vonden ze elkaar terug op een reunie. [..] Via de internetsite van www.schoolbank.nl hebben de organisatoren Tom en Mia alle leerlingen van destijds kunnen opsporen.”

Zondagochtendblad, 11 februari 2007
“Haar oude juf bezorgde haar deze foto. Een klassenfoto uit 1962 van de christelijke kleuterschool ‘t Mezennestje.“ Ze had me op SchoolBANK.nl zien staan en stuurde me toen deze foto op.”

Santé, 31 januari 2007
“Kijk jij al uit naar je schoolreunie? Benieuwd hoe het nu is met vrienden van vroeger? Terugblikken is hot. [..] op internet floreren websites waar je oude vrienden op kunt sporen, zoals SchoolBANK.nl.”

Hoogeveensche Courant, 5 januari 2007
“Uit onderzoek van De telefoongids en Ruigrok NetPanel blijkt dat [..] 60 procent van de Nederlanders gebruikmaakt van een digitaal sociaal netwerk zoals www.schoolbank.nl [..]. Op websites van digitale sociale netwerken kunnen mensen elkaar ontmoeten en informatie uitwisselen. Uit aanvullend onderzoek blijkt dat SchoolBANK.nl de meest bezochte website is binnen de sociale netwerken op internet.”