Verliefd op de meester

Waar sommige leerlingen een hekel aan hun leraar hadden, werd Eline juist verliefd op hem. De liefde bleek wederzijds maar toch worstelde ze ermee. Kon ze er wel mee doorgaan? Lees hier haar openhartige verhaal!

Verliefd op de meester...
"Ik zat op een streng Katholieke school, zowel lagere als middelbare. Natuurlijk mocht je geen contact met de jongens die tegenover jouw school zaten. Dus als je er één tegenkwam liep je héél hard door. Achteraf moet ik hierom lachen, wat een tijd! Streng regime: schooluniform met de rokken tot over de knie, blouse smetteloos wit en sokjes met gelakte schoenen. Net na mijn eindexamen, moest ik in mijn uppie een school uitkiezen. Op de gang van de school stond een groot bord met de namen. Enfin, ik deed mijn ogen dicht en dacht, ja het moet dan maar."

"Nu koos ik voor een hogere opleiding met natuurlijk ook....jongens! Leuk om toch na al die jaren nog gemengd zitten. Maar ik koos helaas voor de secretaresseafdeling, waar natuurlijk alleen meisjes op zaten. Gelukkig voor mij was er daar ook een boekhoudafdeling waar ook jongens zaten. En de afdelingen maakten gebruik van hetzelfde schoolplein. Dit vond ik behoorlijk spannend allemaal. De meeste jongens op het schoolplein waren erg aardig maar omdat ik in het begin nogal verlegen was, moesten ze wel mij aanspreken en ik niet hen. Na een aantal dagen kwam ik gelukkig wat meer los en werd het steeds gezelliger."

"Het leukste van dit verhaal is dat ik niet verliefd werd op een leuke jonge knul maar op een oudere leraar. Hij was heel leuk en we hebben ook veel gepraat. Hij heeft mij bovendien in positieve zin wegwijs gemaakt in het leven."

"Maar dit verhaal heeft ook een vervelend einde, voor mij althans. Ik wist mij geen raad met dit onderwerp en heb zo jong als ik was het besluit genomen van school te gaan. Die lieve leraar heb ik nog gesproken en hij vond het jammer dat ik iets besloot wat helemaal niet nodig was geweest. Ik wist dat onze liefde geen stand kon houden, maar hij geloofde dat het kon. Ik bleef bij mijn standpunt en dacht nog: kon de tijd maar even stilstaan."

"Dit heeft uiteindelijk veel invloed gehad op mijn leven en ik denk nog steeds wel dat ik de zaken anders had aangepakt als ik wat ouder en meer volwassen was geweest op dat moment. Ik wist toentertijd gewoon niet wat ermee aan moest en kon er ook niet met anderen over praten. Ondanks alles ben ik toch blij dat ik toen die leuke tijd heb meegemaakt, ik heb geen spijt van onze liefde."

 
 

<< Terug naar de vorige pagina